8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Špikeris ēdienreižu sabalansēšanai visām, kuras vēlās slaidu augumu

 
 

6503348_orig

Ātrākais veids, kā iegūt slaidu augumu ir uzturā lietot veselīgu un barojošu pārtiku. Neatkarīgi no uzņemtās pārtikas, ir svarīgi tomēr veikt arī pāris vingrinājumus un sevi noslogot, lai ķermenis būtu nevien tievs, bet arī tvirts. Lūk, daži pārtikas produkti, lai iegūtu perfektu ķermeņa formu.

Brokastis Brokastis ir ļoti svarīgs nosacījums, skaista auguma iegūšanai. Tā kā tā ir dienas svarīgākā maltīte, tajā vajazētu ietilpt vitamīni, minerālvielas, olbaltumvielas un ogļhidrāti, lai visu dienu justos spēcīgi un modri. Daži pārtikas produkti, ko vari lietot brokastīs:

1. Dzer pienu, tas satur nepieciešamās minerālvielas, vitamīnus un olbaltumvielas.

2. Dzer augļu sulas, taču tādas, ko pats esi izspiedis mājās, jo veikalā pirktās satur daudz cukuru.

3. Brokastīs arī jāiekļauj graudaugi, piemēram, kviešu maizi, kukurūzas pārslas utt.

4. Olbaltumvielas nepieciešams pastiprināti uzņemt, ja vēlies palielināt muskuļu masu. Muskuļu masa palielina vielmaiņas ātrumu. Olbaltumvielu avots ir olas, vista, gaļa, bet veģetārieši var ēst asnus.

5. Ja Tu rītos dzer tēju, tad ieteicams dzert tieši zaļo tēju. Tā palīdz uzturēt asinsspiedienu un noderīga cilvēkiem ar diabētu. Tas palīdz padarīt ādu mirdzošu un lieliski attīra asinis.

Pusdienas Šī ir otrā svarīgākā ēdienreize. Šajā ēdienreizē jāiekļauj ogļhidrātus, olbaltumvielas un šķiedrvielas, lai uzlabotu ķermeņa attīrīšanās procesu. Noderīgi ir:

1. Brūnie rīsi satur antioksidantus un mazāk ogļhidrātus, kas dod ķermenim enerģiju, taču tā ātri pārstrādājas, lai tie nepārvērstos taukos.

2. Lieto kviešu produktus, tie dod enerģiju un ir lielisks šķiedrvielu avots.

3. Zaļie lapu dārzeņi – spināti, brokoļi, selerijas nodrošina vairākus vitamīnus un minerālvielas, kas saglabā mūsu ādu, matus, acis un citus orgānus labā stāvoklī.

4. Zivs ir olbaltumvielu avots, kas satur maz tauku. Saskaņā ar pētījumiem, zivis samazina novecošanās procesus, kas uztur ķermeni jaunu.

5. Gaļa un vista ir arī labs olbaltumvielu avots, taču to vajadzētu ēst tikai 2 reizes nedēļā. Lietojot biežāk, tas var palielināt svaru.

Vakariņas Vakariņās nepieciešams uzņemt vieglu pārtiku. Ēd mazāk un izvairies no pārlieku lielas tauku un ogļhidrātu uzņemšanas. Ēd rīsus vai auzu pārslas, vistu vai zivis, vai kļūsti vakariņās par veģetārieti. Pēc vakariņām apēd ābolu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.