3.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Lietas, kuras tūlīt pat ir jāpārtrauc darīt

 

nekavējoties

1. Pārstāj pavadīt laiku ar neīstajiem cilvēkiem.
Dzīve ir pārāk īsa, lai to pavadītu ar cilvēkiem, kuri izsūc no jums visu. Ja kāds grib, lai jūs piedalītos viņa dzīvē, viņš parūpēsies par jūsu komfortu. Jums nebūs jācīnās par vietu blakus viņam. Nekad neturieties pie tiem, kuri pastāvīgi nievā jūsu vērtību. Un atcerieties, ka īsti draugi nav tie, kuri jūs atbalsta, kad esat zirgā, bet tie, kuri paliek blakus, kad jums ir slikti.

2. Pārstājiet bēgt no savām problēmām.
Stājieties tām pretī ar seju pret seju. Nē, tas nebūs viegli. Pasaulē nav neviena, kurš mierīgi varētu pārciest sitienu. No mums netiek prasīts tūlītēji atrisināt visas problēmas. Mēs vienkārši esam savādāki. Mums ir normāli vilties, izjust sāpes, skumt, paklupt un krist. Tā arī ir dzīves jēga –  saskarties ar problēmām, mācīties, pielāgoties un galu galā tās atrisināt. Tieši tas padara mūs par cilvēkiem.

3. Pārstājiet melot paši sev.
Jūs varat to darīt, ar ko vēlaties, bet tikai ne ar sevi. Mūsu dzīve var uzlaboties tikai tad, kad atļaujam sev riskēt. Un pirmais, pats galvenais risks priekš mums ir būt godīgiem un tādiem, kādi esam.

4. Pārstājiet likt savas vajadzības pēdējā vietā.
Visbriesmīgāk ir pazaudēt sevi, veltot pārāk daudz mīlestības kādam citam un aizmirstot par paša nozīmīgumu. Nē, nepametiet citus, bet palīdziet arī sev. Ja arī pienāk brīdis, lai sevi sadzirdētu un izdarītu to, kas jums patiešām ir svarīgi, tad tāds brīdis ir pienācis.

5. Nebaidieties būt savādāks.
Viens no grūtākajiem uzdevumiem dzīvē ir būt pašam par sevi pasaulē, kas cenšas jūs padarīt līdzīgus citiem. Kāds vienmēr būs skaistāks, kāds vienmēr būs gudrāks, un kāds vienmēr būs jaunāks, bet viņi nekad nebūs tādi kā jūs. Necentieties sevi izmainīt cilvēku priekam. Esiet, tādi, kādi esat un tie, kuri jums patiešām būs vajadzīgi, iemīlēsi jūs.

6. Pārstājiet turēties pie pagātnes.
Jūs nevarēsiet sākt jaunu savas dzīves nodaļu, kamēr turpināsiet lasīt iepriekšējo.

7. Pārstājiet baidīties no kļūdām.
Kaut ko darīt un kļūdīties ir vismaz desmit reizes efektīvāk, nekā neko nedarīt. Katri panākumi nes līdzi neveiksmju pēdas, un katra neveiksme ved pie panākumiem. Galu galā jūs vairāk nožēlosiet to, ko neesat izdarījuši, nekā to, ko izdarījāt.

8. Pārstājiet sevi rāt par pagātnes kļūdām.
Mēs varam iemīlēties neīstajos cilvēkos, tajos, kuri mums liek vilties un liet asaras. Bet, lai arī cik smagi tas nebūtu, mums ir jāsaprot, ka tieši šie cilvēki mums kaut ko iemāca. Pateicoties šādiem cilvēkiem mēs pilnīgi noteikti zinām ko mēs patiesībā vēlamies.

9. Pārstājiet censties nopirkt laimi.
Daudz kas no tā, ko mēs vēlamies, maksā dārgi. Bet patiesība ir tāda, ka lietas, kuras patiešām dara mūs laimīgus – mīlestība, smiekli un darbs ar savām sajūtām – ir pilnīgi bezmaksas.

10. Pārstājiet kādu meklēt, lai kļūtu laimīgs.
Ja neesat apmierināts ar sevi, savu personību, tad arī ilgtermiņa attiecības ar kādu nepadarīs jūs laimīgāku. Vajag izveidot stabilitāti savā dzīvē, pirms dalīties tajā ar vēl kādu.

11. Pārstājiet slaistīties.
Pārāk ilgi nedomājiet, savādāk jūs radīsiet problēmas pat tur, kur tās nebija. Novērtējiet situāciju un atbilstoši rīkojieties. Jūs nevarēsiet izmainīt to, kam atsakāties pretoties. Jebkurš progress ir saistīts ar risku. Un šeit svarīga ir secība. Jūs nevarēsiet lasīt, ja nezināsiet burtus.

12. Pārstājiet domāt, ka neesat gatavi.
Neviens un nekad nejūtas gatavs kaut kam par visiem 100% . Vairums iespēju liek mums iziet no savas komforta zonas, un tas nozīmē, ka mēs patiešām izjutīsim neērtības.

13. Pārstājiet iesaistīties attiecībās nepareizu iemeslu dēļ.
Attiecības jāveido ar prātu. Labāk būt vienam, nekā sliktā kompānijā. Ar izvēli nevajag steigties. Ja kaut kam jānotiek, tas notiks – īstajā brīdī, ar īsto cilvēku un vislabākajos apstākļos. Iegrimstat mīlestībā tad, kad esat tam gatavi un nevis tad, kad jūtaties vientuļi.

14. Pārstājiet atteikties no jaunām attiecībām tikai tāpēc, ka nesanāca iepriekšējās.
Visiem, kurus jūs satiekat, ir savi mērķi. Kāds jūs pārbaudīs, kāds – izmantos, bet kāds jūs mācīs. Bet vissvarīgāk ir tas, ka daži no tiem izcels jūsos visu labāko.

15. Pārstājiet ar visiem konkurēt.
Nepārdzīvojat, ka citi kādā ziņā ir veiksmīgāki par jums. Koncentrējieties uz paša ikdienas sasniegumu rekordiem. Tiecieties uz panākumiem cīņā starp JUMS UN PAŠIEM SEVI.

16. Pārstājiet skaust.
Skaudība ir māksla, kā skaitīt citu priekšrocības, nevis savējās. Pajautājiet sev:“ Kas man ir tāds, ko katrs vēlas?“

17. Pārstājiet žēloties un žēlot sevi.
Dzīve mētā spēles kauliņus, lai pārliktu jūs kaut kādā pareizā virzienā. Jūs vara neredzēt vai nesaprast to, kas notiek, un tas var būt sāpīgi. Bet atskatieties uz tiem sliktajiem metieniem, kas jums izkrita pagātnē. Jūs ieraudzīsiet, ka tie bieži vien aizveda jūs līdz panākumiem, svarīgam cilvēkam, dvēseles stāvoklim vai situācijai. Pasmaidiet taču! Lai visi zina, ka šodien jūs esat daudz stiprāki, nekā bijāt vakar.

18. Pārstājiet audzēt aizvainojumus.
Nenodzīvojiet dzīvi ar aizvainojumu sirdī. Galu galā jūs sev kaitēsiet vairāk, nekā cilvēkiem, kurus ienīstat. Piedošana nenozīmē „mani apmierina viss, ko jūs ar mani izdarījāt“. Tā saka:“ Es neļaušu tam, ko jūs ar mani izdarījāt, uz visiem laikiem sabojāt manu laimi“. Piedošana ir piedāvājums atlaist, rast mieru un atbrīvot sevi. Un atcerieties, ka piedot vajag ne tikai citiem cilvēkiem, bet arī sev pašiem. Ja tas ir nepieciešams, piedodiet sev un ejiet tālāk, lai nākamreiz tiktu galā labāk.

19. Pārstājiet atļaut draugiem novilkt sevi līdz viņu līmenim.
Nevajag pazemināt latiņu, lai atbilstu tiem, kas atsakās to paaugstināt.

20. Pārstājiet tērēt laiku paskaidrojumos.
Jūsu draugiem tie nav vajadzīgi, bet ienaidnieki tiem nekādā ziņā nenoticēs. Vienkārši rīkojieties tā, kā patiešām uzskatāt par pareizu.

21. Pārstājiet skraidīt pa apli.
Īstais laiks dziļi ieelpot atnāk tieši tad, kad jums tam nav laika. Kamēr jūs darāt to, ko darāt, jūs saņemsiet to, ko saņemat. Dažreiz vajag attālināties, lai visu ieraudzītu patiesā gaismā.

22. Pārstājiet izturēties nolaidīgi pret sīkumiem.
Izbaudiet niekus, jo vienā skaistā dienā jūs varat atskatīties atpakaļ un atklāt, ka tās bijušas lielas lietas. Labākā jūsu dzīves daļa sastāv no nenozīmīgiem notikumiem, kas izmantoti, lai dāvātu smaidu tam cilvēkam, kurš jums patiešām ir svarīgs.

23. Pārstājiet censties visu izdarīt perfekti.
Reālā pasaule neapbalvo perfekcionistus, bet gan tos, kas cenšas sasniegt savu mērķi.

24. Pārstājiet iet pa mazākās pretestības ceļu.
Dzīve nav tik vienkārša, it sevišķi, ja plānojat panākt kaut ko paliekošu. Neizvēlieties vieglāko ceļu. Izdariet kaut ko ekstraordināru.

25. Pārstājiet izlikties, ka viss ir kārtībā, ja tā nav.
Nekas traks, ja uz kādu laiku atslābināsieties. Jums nav vienmēr jābūt stipriem, un nav nepieciešams pastāvīgi pierādīt, ka viss ir kārtībā. Nevajag pārdzīvot par to, ko padomās citi – paraudiet, ja jums vajag: asaras dziedē. Jo agrāk to izdarīsiet, jo ātrāk varēsiet pasmaidīt.

26. Pārstājiet savās problēmās vainot citus.
Jūsu sapņu sasniegšana ir vistiešākajā ziņā atkarīga no tā, cik ļoti jūs uzņematies atbildību par savu dzīvi. Kad jūs vainojat citus tajā, kas ar jums notiek, jūs atsakieties no atbildības un dodiet citiem varu pār šo jūsu dzīves daļu.

27. Pārstājiet censties būt par glābēju visiem.
Tas nav iespējams, jūs tikai sevi izmocīsiet. Bet, ja sniegsiet prieku vienam cilvēkam, tad tas var izmainīt pasauli. Iespējams, ne visu pasauli, bet viņa pasauli – noteikti. Tāpēc koncentrējieties.

28. Pārstājiet pārāk daudz uztraukties.
Uztraukums neglābs jūs no rītdienas grūtībām, tas tikai glābj jūs no šodienas prieka. Viens veids, kā pārbaudīt, vai kaut kas ir apdomāšanas vērts, ir pajautāt sev:“Vai tas būs svarīgi pēc gada? Trīs gadiem? Pieciem gadiem?“ Ja nē, tad nav vērts uztraukties.

29. Pārstājiet koncentrēties uz lietām ,kuras nevēlaties. Koncentrējieties uz to, ko jūs patiešām vēlaties.  Pozitīva domāšana ir viens no katra liela panākuma atslēgas brīdis. Ja jūs katru rītu mostieties ar domu, ka jūsu dzīvē šodien notiks kaut kas brīnišķīgs, tad agri vai vēlu jūs pamanīsiet, ka jums ir taisnība.

30. Pārstājiet būt nepateicīgi.Neatkarīgi no tā, cik labi vai slikti jums iet, katru dienu pamostoties pasakiet paldies savai dzīvei. Kāds kaut kur tagad cīnās par savējo. Savu zaudējumu vietā domājiet par to, kas jums ir, bet citiem ir zudis.

Autors: Dieviete.lv

 

5 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.