0.6 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Dzeramā soda un jods jūsu veselībai!

 

soda un jods

Daudzos gadījumos antibiotikas ir nepieciešamas, bet ļoti bieži var iztikt bez tām. Pietiks ar to, ja mājās būs jods un dzeramā soda.

Ja ir tonsilīts vai strutojoša angīna vairākas reizes dienā smērējiet mandeles ar dzeramo sodu. Slapju pirkstu iemērciet sodā, sasmērējiet, 2 stundas nedrīkst ēst un dzert.

Ja degunā jūtat dedzinošu sajūtu un sausumu, ja ir klepus, sasmērējiet deguna dobumu ar slapju pirkstu iemērktu sodu, mēģiniet kādu brīdi elpot caur degunu. Šī procedūra neļaus attīstīties iesnām. Dzeramā soda – lielisks līdzeklis cīņā pret sinusītu, ja jums ir izdevies procedūru veikt pašā slimības sākumā.

Labākie pilieni pret iesnām: 6 – 7 joda pilieni vai šķipsniņa dzeramās sodas, 2 tējkarotes vārītā ūdens. Ja ir iesnas labi noder joda inhalācijas: atveram pudelīti ar jodu, dziļi ieelpojam vispirms ar vienu nāsi, tad ar otru, jo biežāk, jo labāk.

Ja ir dziļš klepus vairākas reizes uz nakti sasmērējiet krūšu kurvi ar joda tinktūru. Procedūra palīdz ja ir pleirīts.

Lai novērstu inficēšanos, sasmērējiet skrambas ar jodu, bet uz rētas uzlieciet ar jodu piesūcinātu plāksteri. Ja rēta ir sākusi strutot , atkārtojiet procedūru 4 – 5 reizes un efekts būs brīnumains. Jods palīdz pie vienkāršām ginekoloģiskām saslimšanām – sasmērējiet ar jodu vēdera lejasdaļu 3 – 4 reizes.

Necentieties izvilkt skabargu ar adatas palīdzību, vienalga cik dziļi tā ir. Sasmērējiet to vietu, kur ir skabarga, ar jodu. Ir iespējams, ka procedūru nāksies atkārtot vairākas reizes un skabarga „sadegs”.

Ja ir sasitums vai saišu sastiepums smērējiet sāpošu vietu ar joda tinktūru. Dzīšanas periods paātrināsies un turpmāk laika apstākļiem mainoties trauma par sevi vairs neatgādinās.

Tie, kuri slimo ar nagu sēnīti, zina, cik ļoti grūti ir no tās atbrīvoties. Ir ļoti nepatīkami, kad tā attīstās un deformē nagu plāksnes. Labu ārstēšanās efektu var panākt ar joda palīdzību: vajadzīga karsta pelde rokām vai kājām, tad ar vīlītes palīdzību noņemam naga virsmu, apstrādājam ar joda tinktūru un uzklājam nagu laku. Procedūru veicam katru nedēļu.

Dažus pilienus joda izšķīdina nelielā ūdens daudzumā – tas palīdzēs pie kuņģa – zarnu trakta traucējumiem.

Esam pārliecināti, ka šie līdzekļi ir neaizvietojami arī daudzos citos gadījumos, bet ceram, ka to izmantošana dotajos gadījumos ir pārliecinājusi jūs par to, ka šos ārstniecības līdzekļus vajag katrā mājas aptieciņā.

 

1 KOMENTĀRS

  1. Nudien nezinu ,cik tas zinātniski pamatots,es ar joda palīdzību esmu tikusi galā ar tādu nepatīkamu būšanu kā ”miežagrauds” uz acss plakstiņa. Tātad, paņem ēdamkaroti piena un tajā iepilina 3 pilienus joda tinktūras, izdzer. To dara pašā sākumā,kad tikko rodas aizdomas par šīs kaites esamību. Līdz šim ir palīdzējis ar vienu reizi ,tas ir,atkārtot nav nācies.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.