13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Dažādu krāsu mālu iedarbība

 

illite_clay-1024x716

Māls ir ideāls sejas kopšanas līdzeklis, kuram piemīt spēja attīrīt, tonizēt un piesātināt ādu ar vērtīgām vielām. Veikalos ir nopērkami dažādu krāsu māli, taču kā noteikt, kurš ir piemērotākais tieši jums?

Melnais māls

Ietīšanās procedūrās melnos mālus izmanto efektīvai cīņai ar celulītu un lieko tauku sadedzināšanai, raksta intensa.pro.

Dūņu terapijā ar melno mālu izmantošanu tiek normalizēta vielmaiņa, uzlabota asinsrite un limfātiskās sistēmas darbība, aktivizēti atjaunošanās procesi organismā.

Maskas no melnajiem māliem aizkavē novecošanās procesus ādā un veicina bojātas ādas sadzīšanu.

Zilais māls

Zilajiem māliem piemīt ne tikai attīrošas īpašības, bet arī liftinga efekts, tie atsvaidzina ādu, padarot to gludu un elastīgu, kā arī atjauno ādas virsējo slāni. Zilos mālus izmanto ādas dezinfekcijai, tie uzlabo vielmaiņu ādas šūnās, aktivizē asinsriti, tonizē, balina, mazina pinnes un pat celulītu.

Zilo mālu sastāvā ir kobalta sāls, kadmijs, fosfāts, kālijs, kalcijs, kremnijs, slāpeklis un magnijs.

Zaļais māls

Zaļo krāsu šiem māliem piešķir dzelzs oksīds. To sastāvā ir arī sudrabs, fosfors, kalcijs, magnijs, molibdēns, varš, kobalts, mangāns, cinks.

Zaļais māls normalizē vielmaiņas procesus ādas šūnās, nostiprina epitēliju, nagus un matus, aizkavē novecošanās procesus.

Kosmētiskos nolūkos to izmanto kā maigu pīlingu, kas padara ādu mīkstu un maigu, palīdz tai saglabāt jauneklīgu izskatu ilgu laiku. Arī šis māls ir ļoti piemērots cilvēkiem ar taukainu un problemātisku ādu, jo normalizē tauku dziedzeru darbību, samazina poras, sniedz tonizējošu efektu.

Pelēkais māls

Pelēkie māli ir sastopami krietni retāk. Tie ir apveltīti ar spēju dziļi mitrināt un tonizēt ādu, izlīdzināt grumbas. Vispiemērotākie tie ir sausai, problemātiskai un atūdeņotai ādai.

Baltais māls

Šo mālu galvenā īpašība – dziļa ādas attīrīšana un balināšana. Baltais māls lieliski atbrīvo ādu no dažādiem piesārņojumiem, absorbējot sevī sviedru dziedzeru izdalījumus un tauku izdalījumus no ādas. Baltais māls vispiemērotākais ir taukainas ādas kopšanai. Arī problemātiskas ādas īpašnieces balto mālu maskas var uzskatīt par patiesu atradumu.

Balto mālu sastāvā esošais kaolīns atbrīvo ādu no pārmērīgā taukainuma, samazina poras, padara ādu sausāku, tam piemīt baktericīda un antiseptiska iedarbība. Regulāri lietojot, normalizē tauku dziedzeru darbību.

Sarkanais māls

Dzelzs oksīda un vara sajaukums iekrāso mālu sarkanā krāsā. Šiem māliem gan nepiemīt tik plašs iedarbības spektrs kā citiem māliem, taču tos veiksmīgi var izmantot jūtīgas un alerģiskas ādas kopšanai, jo āda tiek maigi attīrīta, nomierināta, mazināts apsārtums un kairinājums.

Rozā māls

Rozā māli tiek uzskatīti par vienu no labākajiem dabas līdzekļiem ādas iekaisumu, trauslu matu un nagu ārstēšanai un profilaksei. Šiem māliem ir sabalansēts minerālais un ķīmiskais sastāvs, tie satur lielu kremnija daudzumu, tāpēc piemēroti visiem ādas tipiem, t.sk. jūtīgai ādai. Māli bagātina ādu ar visiem vajadzīgajiem mikroelementiem, viegli dezinficē un izlīdzina to.

Materiālu sagatavoja Intensa.Pro redakcija

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.