11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Sensācija! Rudzu milti šampūna vietā

 

5e82246d5752e68ec8e6e94a8096912c-fbpost-1024x735

Šodien izlasīju vienu interesantu recepti matu mazgāšanai. Autore raksta, ka nu jau jau 9 mēnešus viņa neizmanto matu šampūnu un kondicionieri, bet mazgā matus ar rudzu miltiem.

Tā kā jau raksta virsraksts piesaistīja manu uzmanību, nolēmu palasīt tālāk. Izrādās kopš viņa mazgā matus ar rudzu miltiem, viņa vairs nezin, kas ir blaugznas, ir aizmirsusi par jūtīgu galvas ādu. Mati ļoti viegli ķemmējas, ir paklausīgi, tie esot palikuši daudz biezāki un veselīgāki.

Darīt tā, vai nedarīt- tas ir katra paša ziņā, bet tas mani ļoti ieintriģēja, tāpēc padalīšos ar šo informāciju tālāk.

Rudzu ”šampūna” recepte:

3-6 ēdamkarotes rudzu miltu sajaucat ar siltu ūdeni līdz skāba krējuma konsistencei. Atstājat, lai milti uzbriest (ideālā variantā- iejaucat šovakar, matus mazgājat no rīta).

Iegūto masu liekat kārtīgi samitrinātos matos, iemasējiet kādas minūtes 3, tad vēl nedaudz samitrināt un saputojat (jā, tā arī esot, ka ”šampūns” puto), un beigās, kārtīgi izskalojat matus.

Kas esot svarīgi nekādā gadījumā neizmantojat citus miltus, tikai un vienīgi rudzu, jo raksta autorei bija bēdīga pieredze ar kviešu miltiem, kuri tikai saķepināja matus un nebija iespējams tos izskalot. Tie līdzīgi, kā košļājamā gumija, bija jāplēš laukā no matiem, tādā veidā tika zaudēts gan laiks, gan arī mati.

Es pati noteikti izmēģināšu šo recepti, tikai no sākuma jāiegādājas rudzu milti. Varbūt kāda no jums jau ir šo metodi mēģinājusi? Varbūt būs kāda drosmīgā, kura izmēģinās un padalīsies ar mums? Rakstāt lūdzu komentāros savas domas. Varbūt jums ir sava – unikālā skaistuma recepte sūtat to droši uz marika@dievietei.lv, mēs to noteikti nopublicēsim.

Autors: Marika Lejniece

 

2 KOMENTĀRI

  1. Jauki-es arī reizēm matus mazgāju ar rudzu miltiem-pēc mazgāšanas drusciņ tie milti birst ārā-bet izpurinās viegli un uzreiz.Nav tā,ka tu kaut kur ej un milti birst-lai gan sākumā no tā baidījos.Un izmazgājas arī labi.Mazgāju ar pilngraudu rudzu miltiem.

  2. pie iepriekšējā komentāra-ar bioloģiskajiem rudzu miltiem.Gan jau ,ka var ar parastajiem,bet ej nu sazini,man jūtīga āda.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.