3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Itāļu liellopu gaļas zupa ar makaroniem, desu un mocarello

 

3addc3d6c16c70e360776e359c84266c-660x330

Sastāvdaļas:

makaroni 200 g
Sviests 45g
Augu eļļa 1 tējkarote
Sīpoli 0.5 gab.
2 ķiploku daivas.
500 g liellopu maltas gaļas
Buljons 2 ēdamkarotes
Malti melnie pipari 0,5 tējk.
Kūpinātas desiņas 2 gab.
Liellopu gaļas buljons 480 ml
Tomātu mērce 120 g
Lauru lapas 2 ēdamk.
Žāvēts baziliks 2 ēdamk.
Biezpiens 450g
Sāls pēc garšas
Mocarella 240g

Pagatavošana:

Pagatavot makaronus saskaņā ar lietošanas norādījumiem, līdz al dente stāvoklim. Izkausēt 30 gramus sviesta ar nelielu daudzumu augu eļļas katliņā. Pievienot smalki sagrieztu sīpolu. Sautē, palaikam apmaisot, apmēram 2 minūtes. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sautē, maisot, 2 minūtes. Pievienot liellopu malto gaļu. Samaisa un pievieno buljonu un piparus. Samaisa. Pievienot sasmalcinātu kūpinātu desiņu, gaļas buljonu un tomātu mērci. Maisīt, uzkarsēt līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienot atlikušo eļļu, uzlikt vāku un vārīt 10 minūtes. Pievienot makaronus.
Samaisīt, uzlikt vāku un vārīt vēl 3 minūtes. Pievienot lauru lapu un baziliku. Samaisīt, izlikt vāku un vārīt vēl 5 minūtes. Pievienot biezpienu. Samaisīt un vārīt vēl 4 minūtes. Pievienot sāli un piparus pēc garšas. Apkaisa ar rīvētu mocarellas sieru. Samaisīt, noņem no uguns un ļauj nostāvēties 5 minūtes.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.