5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Plāns, kā ēst veselīgi

 
healthy-food

Veselīgs un sabalansēts ēšanas plāns apgādā organismu ar visiem nepieciešamajiem vitamīniem ievērojot kaloriju daudzumu, lai sasniegtu sev vēlamo svaru. Tas ari palīdzēs samazināt sirds slimību risku un citas veselības problēmas.

Veselīgas ēšanas plāns:

• Uzsvars tiek likts uz augļiem, dārzeņiem, pilngraudu produktiem, beztauku un zema tauku satura piena produktiem.

• Iekļauj ēšanas plānā ari tādus produktus kā liesu gaļu, zivis, pupas, olas un riekstus.

• Veselīgs ēšanas plāns satur maz trans-taukus, taukus, holesterolu, sāli un cukuru

• Kontrolē porciju lielumu. Kalorijas Lai zaudētu svaru, lielākajai daļai cilvēku nepieciešams samazināt kaloriju daudzumu ko iegūst no ēdiena un dzēriena, kā arī ir nepieciešams palielināt fizisko aktivitāšu biezumu. Lai zaudētu līdz 2 kg nedēļā, uzņemto kaloriju daudzumu būtu vēlams samazināt par 500 kalorijām, un būtu ieteicams uzņemt 1000 kalorijas.

Vispārīgi:

• Ēšanas plāni kas satur 1000-1200 kalorijas katru dienu, sievietēm palīdzēs veselīgi zaudēt svaru

• Plāni kuri satur 1200-1600 kalorijas ir piemēroti vīriešiem, ka ari sievietēm, kuras sver vairāk par 75 kg vai ari ir loti aktīvas un daudz nodarbojas ar sportu.

Ja uzņemat vairāk ka 1600 kalorijas, taču svaru samazināt neizdodas, tad tomēr vajadzētu padomāt par kaloriju daudzuma samazināšanu līdz 1200 kalorijām diena.

Ja tomēr jūtaties izsalkusi ievērojot jebkuru no dietam, tad ir ieteicams palielināt uzņemto kaloriju daudzumu par 100-200 kalorijām.Loti zemu kaloriju saturošās dietas, kuras satur mazāk par 800 kalorijām, nav ieteicams ievērot, to ieteicams darīt tikai pēc ārsta noradījumiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.