3 litru burkai.
Tomātus nomazgāt, ar zobu bakstāmo sadurstīt caurumus (lai nesaplaisātu).
Burkā ielikt: diļļu ziedus, krustnagliņas 2 – 3 gab, smaržīgo piparu zirnīšus 2 – 3 gab, aso piparu pāksti (nogriezt 5mm aplīti), lauru lapas, 1/4 bulgāru pipara.
Tomātus un garšvielas lieku tīrā burkā (var nesterilizētā), apleju ar vārošu ūdeni. Ļauju atdzist.
Ūdeni noleju. Pievienoju ķiploka daiviņu (sagriežu pa daļiņām), 1 ēdamkaroti sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 1 deserta karoti etiķskābes.
Apleju ar vārošu ūdeni, aizvalcēju.
Burkas uz dažām stundām apsedzu, bet labāk līdz pilnīgai atdzišanai.