Kabači, pagatavoti pēc šīs receptes, sanāk kraukšķīgi, pikanti un pēc garšas atgādina marinētus gurķus.
Sastāvdaļas:
1,5 kg jauno kabaču
300 g burkānu
3-4 ķiploku daiviņas
1,5 l ūdens
75 ml 9% etiķa
8 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes sāls
10 gab. piparu zirnīšu
5 gab. lauru lapu
5 gab. krustnagliņu
Pagatavošana:
Kabačus nomazgājiet un sagrieziet 1 cm biezos aplīšos.
Notīriet burkānus un sagrieziet tos salmiņos. Var izmantot speciālo rīvi.
Notīriet ķiploku un sagrieziet gabaliņos.
Ievietojiet kabačus sterilizētās burkās pamīšus ar burkāniem un ķiplokiem.
Katrā burkā ielieciet pa piparu, krustnagliņu zirnītim un pa vienai lauru lapai.
Uzvāriet 1,5 l ūdens, pievienojiet cukuru, sāli un etiķi. Atkārtoti uzvāriet.
Aplejiet kabačus ar verdošu marinādi, burkas ievietojiet katlā ar ūdeni un lieciet uz uguns. Uzvāriet un sterilizējiet 15 minūtes.
Aizvākojiet burkas ar sterilizētiem vākiem.
Burkas apgrieziet otrādi un pilnībā atdzesējiet.
Kabačus var uzglabāt tumšā, vēsā vietā vai pasniegt galdā jau pēc vienas dienas.
Pameginasu tagat