5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Lieliska marinētu kabaču recepte

 

t_1317_0_1362548010_big_rsz

Kabači, pagatavoti pēc šīs receptes, sanāk kraukšķīgi, pikanti un pēc garšas atgādina marinētus gurķus.

Sastāvdaļas:

1,5 kg jauno kabaču
300 g burkānu
3-4 ķiploku daiviņas
1,5 l ūdens
75 ml 9% etiķa
8 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes sāls
10 gab. piparu zirnīšu
5 gab. lauru lapu
5 gab. krustnagliņu

Pagatavošana:

Kabačus nomazgājiet un sagrieziet 1 cm biezos aplīšos.
Notīriet burkānus un sagrieziet tos salmiņos. Var izmantot speciālo rīvi.
Notīriet ķiploku un sagrieziet gabaliņos.
Ievietojiet kabačus sterilizētās burkās pamīšus ar burkāniem un ķiplokiem.
Katrā burkā ielieciet pa piparu, krustnagliņu zirnītim un pa vienai lauru lapai.
Uzvāriet 1,5 l ūdens, pievienojiet cukuru, sāli un etiķi. Atkārtoti uzvāriet.
Aplejiet kabačus ar verdošu marinādi, burkas ievietojiet katlā ar ūdeni un lieciet uz uguns. Uzvāriet un sterilizējiet 15 minūtes.
Aizvākojiet burkas ar sterilizētiem vākiem.
Burkas apgrieziet otrādi un pilnībā atdzesējiet.
Kabačus var uzglabāt tumšā, vēsā vietā vai pasniegt galdā jau pēc vienas dienas.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.