5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

6 zināmas frāzes, kuras es negribētu teikt saviem bērniem

 

Līdz pat nesenam laikam man bija grūti iedomāties, ka es nepiekritīšu senču gudrībai, kura izgājusi cauri gadsimtiem un nonākusi līdz mūsdienām. Viss likās skaidrs: melns bija melns, balts – balts. Bet izrādījās, ka viss nav tik vienkārši, kā sākumā izskatās. Ja tev ir bērni, tad tu iespējams ne vienu reizi vien esi aizdomājusies par to atbildību, kas gulstas uz taviem pleciem. Izlasi šīs 6 frāzes, kuras nevajag teikt bērniem. Tieši tā mani mācīja domāt skolā!

  1. Tu nevienam neesi neko parādā!

Šajā dzīvē tev ir viena liela atbildība: būt par šīs pasaules pozitīvo pārmaiņu daļu. Ja tu neesi šīs kustības daļa, tu esi pret to. Tev pret visiem ( un vispirmām kārtām jau pret sevi) jābūt labam, žēlsirdīgam, pacietīgam, cieņpilnam un līdzcietīgam. Katram cilvēkam dzīvē ir nodaļa, kuru viņš negribētu lasīt skaļi, tomēr nekas neliedz šim cilvēkam būt labam, vai ne?

  1. Cieņu nopelna, nevis saņem dāvanā!

Šis apgalvojums ir līdzīgs jautājumam:”Kas bija pirmais – vista vai ola”. Vai tev būtu jāgaida, kad kāds iegūst tavu cieņu, pirms tu sāc viņu cienīt? Vai tev jāpieņem, ka neviens tevi neciena, kamēr neesi nopelnījis cieņu? Vai var iegūt cieņu, necienot? Vai var cienīt kādu, peņemot, ka automātiski sāks cienīt arī tevi? Ja neesi nopelnījis cieņu, vai tev pret cilvēkiem jāizturas necienīgi? Tu esi atbildīgs par to, kā izturies, neatkarīgi no cieņas. Tā kā, lūdzu, jebkurā situācijā paliec cieņpilns un pieklājīgs.

  1. Vienkārši esi tu pats, un cilvēki uzzinās, cik tu esi talantīgs (kvalificēts, neaizstājams)!

Uz pārējo frāžu fona šī liekas visabsurdākā: izkāp no savas komforta zonas! Padari savu klātbūtni pamanāmu, ja nepajautāsi, atbilde vienmēr būs “nē”. Uzstājība un mērķtiecība palīdzēs tev iet vajadzīgajā virzienā. Tikai, lūdzu, nevajag vienkārši plūst pa straumi gaidot, ka tev visu pasniegs uz sudraba paplātes. Atceries parunu “ceļu noies tas, kurš iet”? Starp citu, tas mūs noved pie nākamā punkta…

  1. Smags darbs atmaksājas!

Izņemot gadījums, kad tas nenotiek! Dažreiz smags darbs un vislielākās pūles sniedz ļoti briesmīgu rezultātu: neko. Jā, dzīve reizēm ir netaisnīga. Bet tev jebkurā gadījumā ir jāstrādā, jo, ja nedarīsi to nemaz, tad arī rezultāts būs atbilstošs.

  1. Lai šajā dzīvē kļūtu patiešām laimīgam, tev jābūt sapņu karjerai!

Atrodi 15 cilvēkus un pajautā tiem, vai viņiem ir savu sapņu darbs un, vai viņi ir apmierināti ar dzīvi. Esmu gatava saderēt, ka atbildes tevi pārsteigs. Ne katram ir vajadzīga spīdoša karjera, lai kļūtu laimīgs. Daži cilvēki strādā jomā, par kuru ir sapņojuši, bet ir nelaimīgi, bet citiem nav tādu panākumu, bet tie dzīvo spilgu, aizraujošu dzīvi. Ir arī tādi, kas ir sajūsmā par savu karjeru, bet privātajā dzīvē neveicas. Izrādās, ka strādāt ar mēŗķi ir daudz lietderīgāk, nekā 30 gadus pavadīt gaidot ideālo karjeru un pie tam dzīvot savā bērnības istabā vienā dzīvoklī ar vecākiem. Lai no tā izvairītos, tev jābūt pārliecinātam, ka esi spējīgs sevi nodrošināt pat, ja tev neizdosies noķert savu sapņu darbu.

  1. Tu esi īpašs!

Tu neesi ne labāks, ne sliktāks, ne lielāks un arī ne mazāks par jebkuru citu šājā pasaulē. Katrs cilvēks, ko pazīsti, ir ar kaut ko labāks par tevi. Un katrs, kuru zini, cīnās ar kaut ko, kas tev liekas vienkāršs. Izmanto savas stiprās puses, lai padarītu šo pasauli labāku ( kad kaut kas ir labs citiem, tad tas ir labs arī tev). Lūdz un pieņem palīdzību tad, kad tev tas nepieciešams. Un vēl. Nekad neuzvedies tā, it kā katrs cilvēks, uzdevums vai apstākļi ir labāki vai sliktāki par tevi.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.