1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Smēķēšanu atmest ir vienkārši! Atklājam jums noslēpumu!

 

TwJo_vvghbo Nekādas ilgstošas ārstēšanas, hipnozes vai kodēšanas. Nekādas šoka terapijas ar smēķēšanas seku draudiem. Nē, vienīgais, ko dara padomu autors – palīdz smēķētājam apskaidrot apziņu un iegrozīt, tā teikt, smadzenes vietā. Jebkurš sliktais ieradums rodas tad, kad cilvēks ne visai apzinās, ko viņš dara, un kas ar viņu tai laikā notiek. Jo tālāk, jo trakāk – ieradums aizved jūs prom no realitātes, gremdējot aizvien dziļāk ilūziju pasaulē. Piemēram, datorspēles var radīt aktīvas un noderīgas darbošanās ilūziju, bet patiesībā tā ir tukša laika pavadīšana. Savukārt, smēķēšana it kā palīdz noņemt stresu, gūt baudu, uzturēt sarunu. Sekojoši padomi atbrīvos no ilūzijām un atgriezīs realitātē. Un kā izrādās, tieši tas ir vajadzīgs, lai spētu atmest smēķēšanu. Tātad, jums ir jāveic tikai daži soļi: ♦ Apzinieties, ka sākāt smēķēt, pakļaujoties citu gribai. Jūs nepieņēmāt šādu lēmumu – kāds to pieņēma jūsu vietā. Neviens normāls cilvēks skaidrā prātā neizvēlēsies katru dienu sevi indēt. Kāds jūs pārliecināja sākt smēķēt, jo to dara kādi jums svarīgi cilvēki. Nozīmīgu lomu nospēlē arī cigarešu reklāma. ♦ Saprotiet, ka jūs neko nezaudēsiet, atmetot smēķēt. Lielāka daļa smēķētāju baidās, ka, piemēram, vairs nevarēs baudīt ballītes, nespēs atslābināties, ne ar ko netiks galā bez cigaretes. Kad jūs sapratīsiet to, ka cigaretes „palīdzība” ir tikai šķietama, atmest būs viegli. ♦ Varbūt jums liekas, ka cigaretei ir patīkama garša? Atcerieties savu pirmo cigareti. Vai tad jums patika tās garša? Visticamāk tā likās pretīga. Kopš tiem laikiem garša nav mainījusies, vienkārši organisms ir pieradis pie tās. ♦ Izsmēķējiet pēdējo cigareti. Aizdomājieties, kāpēc jūs to dariet, ko jums tas dod un kāpēc jums likās, ka tas ir nepieciešams. ♦ Apsoliet sev neizmantot cigarešu aizvietotājus – elektroniskās cigaretes, plāksterus, košļenes u.t.t. ♦ Ikreiz, ka jums uznāks uzbāzīgas domas par cigaretēm un par to, ka nebūtu slikti tagad uzsmēķēt, pasakiet sev: „Urrā! Es esmu nesmēķētājs!” ♦ Pieņemiet lēmumu nekad neapskaust tos, kuri smēķē. Tā vietā sāciet viņiem just līdzi: tie ir slimi, nelaimīgi, atkarīgi cilvēki, toties jūs, atšķirībā no viņiem, esat brīvs un laimīgs! ♦ Viens no iemesliem, kāpēc daudzi neuzdrošinās atteikties no smēķēšanas, ir bailes no mokām, ko pavada atradināšanās no nikotīna. Bet patiesībā šī atkarība nemaz nav tik spēcīga, kā, piemēram, no narkotikām. Atradināšanās no nikotīna neizraisa „lomkas”, sāpes, ne citas fiziskas mokas. Šī atkarība ir jūsu galvā. Tā nomirs dabīgā nāvē, kad pārtrauks baroties no jūsu iedomām. Šī metode var palīdzēt ne tikai atmest smēķēt, bet arī cīņā ar citām atkarībām.

 

20 KOMENTĀRI

  1. Izlasiet Allanu Karu un nekādu problēmu. Lai gan atsākt ir tikpat viegli, kā atmest, vajag papildus motivāciju, kuru jāmeklē galvā. Pīpmaņa stāžs – 45 gadi.

  2. Es smekeju 36 gadus un lasiju komentarus kad nevar atmest mulkibas var vienkarsi nesmeke, nedzeri no sis neatkaribas neviens nav nomiris un taja skaita ari es

  3. Loti viegli tas noteikti naw, Ir jaizvirza prioritates, vajag gribasspeku, ir jadoma tikai un vienigi par sevi, tapat kā resnišiem tievet 😉 es atmetu jo paliku stavoklī, es to dariju berna del, bet citas tapat to nespej, tatad jaapdoma kas kuram tad ir tas svarigakais? izskats no malas? statuss? vai but pasam ar sevi miera?!!!! Var jau atmest uz mirkli del berna un tad atsakt? un pectam teikt kad vienkarsi man tas patiik un es pīpēsu! Protams kapec gan ne, bet par sevi ari ir jadoma 😉 veiksmi visiem kas velas atmest!!!

    • Jā Siidž,es arī atmetu bērna dēļ un tagad jau nesmēķēju 7gadus.pie apziņas,ka negribu sākt smēķet,tur kauns no meitas,kurai ir 6gadi.kā es viņai pateiksu kāpēc es pīpēju?un kad viņa izaugs liela saktu pipet ka lai paskaidroju ja tas bav labi veselibai. Es vairs nevaretu uzsakt un nevelk ari

  4. Negribu piekrist tam, ka atmetot smēķēšanu nav lomkas. Nezinu kādas ir lomkas no spēcīgo narkotiku atkarības (jāņem vērā, ka nikotīns arī ir narkotika), bet man pēc pēdējās cigaretes bija lomkas piecas dienas. Tās izpaudās tā, ka man likās, ka es atrodos citā realitātē, tādā kā sapnī, protams, arī neizpalika ļoooti viegla aizkaitināmība. Kopumā raksts nav visai motivējošs, lai atmestu smēķēšanu, bet katram savs. Lai izdodas tiem, kas nolēmuši atbrīvoties no šīs atkarības, tas ir to vērts.

    • 15 gadus nopīpēju, atmetu pēc šīs sistēmas * grāmata Alens Karrs kā viegli atmest smēķēšanu. Nesmēķēju jau 5 gadus un “Lomkas” nekādas nekad nav bijušas. Nelielākais mīnuss pieņēmos svarā par apmēram 10-15 kg. bet ne resns paliku, bet apaugu ar gaļu, jo pirms tam biju kaulu kambaris.

      • ar atmetu ar Alana metodi – pīpēju ~ 8 gadus un tagad jau nepīpēju jau 4+ gadus, piaugu par 5-6kg, bet enerģijas un spēka apjoms ir krietni lielāks pret laiku kad pīpēju!

  5. Šis raksts ir tapis no grāmatas, Alens Kārs “Kā viegli atmest smēķēšanu” Pats ar izlasīju to grāmatu. Smēķēju aptuveni deviņus gadus, tagad pateicoties grāmatai, esmu jau trīs gadus nesmēķētājs. Viss bija tik vienkārši, kaut pirms grāmatas lasīšanas, domāju, ka tas viss ir “bullshit”.

  6. Šie ir citāti no Alena Karra grāmatas “Kā viegli atmest smēķēšanu”,ja pareizi atminos.
    Pats,kad sāku lasīt grāmatu sapratu,nafig Man tas ur vajadzīgs un nākamajā dienā jau varēju sevi saukt par nesmēkētāju. Iesaku visiem,kuri baidās atmest – izlasīt šo grāmatu,jo tā tiešām palīdz. Grāmatnīcā maksā zem 10€. To naudu Jūs atpelnīsiet pēc pāris dienu nesmēķēšanas,ņemot vērā to,ka paciņa maksā ap 3€ tagad.

  7. Alena Karra grāmata ne sūda nelīdz, laisīta vairākkāt, pat audioversijas mēģinātas, burtiski pietiek maksimus nedēļu noturēties.

  8. Muļķības !!! Pēc divdesmit divu gadu stāža ,atmetu smēķēšanu vienā dienā . Nebija viegli . Tie kas saka , ka tas ir viegli , atmest pīpēšanu , tie ir MEĻI !!! Pirmie pieci gadi bija visgrūtākie . Acīmredzot kāds vēļas lai pērk to grāmatu.

  9. Pilnīgas stulbības,smēķēju visu savu apzināto mūžu,bez cigaretes ilgāk par stundu eksistēt nespēju,jo nepārtraukti esmu stresā un citādi vispār nespēju savā nemitīgajā dzīves skrējienā apstāties;ja mani nokaitina,neteikšu ne vārda,bet pīpēšu trīsreiz vairāk;varu neēst,nelietot alkoholu kā visi man apkārt,strādāt līdz pēdējam ar kafijas palīdzību,lai nopelnītu kaut izdzīvošanai,bet galvenais dzīvēs priekšnoteikums ir cigaretes.

  10. Vnk vajag gribet atmest. Kad uzzinaju,ka gaidu mazuli,apzinajos,ka mana smekesana vinam neko labu nedod. Vienas dienas laika gan neatmetu,bet samazinaju pakapeniski devu.
    Nu jau laicins ir pagajis,velme smeket nav mazinajusies,tacu sajutot cigaresu dumus no garamgajejiem paliek slikti un velme pazud.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.