5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Fen Šui – harmonija Jūsu mājās

 

balance-your-bedroom-with-feng-shui-1369652609-feng-shui-bedroom1

Fen Šui ir sena ķīniešu mācība, balstīta uz principiem, kas rosina cilvēkos vēlmi dzīvot harmonijā ar sevi un apkārtējo pasauli.

Fen Šui pamatā ir princips, ka katram mājokļa elementam ir jāatrodas savā pareizā vietā, tādējādi labvēlīgi ietekmējot cilvēka veselību un kādu noteiktu viņa dzīves sfēru. Mācība balstās uz primāriem elementiem: Uguns, Zemes, Metāla, Ūdens, Koka.

Uguns stihija atbild par cilvēka sirds asinsvadu un nervu sistēmām, smadzenēm, runas orgāniem. Mājās šī stihija ir saistīta ar elektriskām ierīcēm. Zonā, kurā ir izvietota sadzīves tehnika (dators, sildītājs, televizors u.t.t.) ir jāizvieto glezna ar skaistu ainavu (uz tās nedrīkst būt attēlots ūdens). Padariet šo zonu par klusu un mierīgu ar siltām puķēm, masīvām mēbelēm, māla priekšmetiem un cēlakmeņiem.

Stihija Zeme ir atbildīga par gremošanas, imūno, asins un limfātisko sistēmām, par vielmaiņu. Līdz ar to, ja jums ir problēmas ar attiecīgiem orgāniem, tiek rekomendēts veikt ģenerālo tīrīšanu un izmest ārā vecas, nevajadzīgas mantas. Lai saglabātu šo orgānu veselību, pieturieties pie mierīga un neuzbāzīga stila guļamistabas un viesistabas interjerā. Izdaiļojiet šīs istabas ar detaļām gaišos, sudraba un zelta toņos.

Metāla spēks ir attiecināms uz elpošanas sistēmu, ādu, resno zarnu. Ja šajos orgānos ir kādas problēmas, tad iekārtojiet jūsu istabas ziemeļrietumu stūrī atpūtas zonu. Radiet komfortu, noformējot interjeru tumši zilos toņos un izdekorējot ar jūras tematikas elementiem
(akvārijs, dekoratīvās vāzes ar akmeņiem u.t.t.).

Ūdens ir saistīts ar uroģenitālās un centrālās nervu sistēmas darbību. Sekojiet līdzi tam, lai istabās – ūdens avotos (virtuve, vannasistaba) vienmēr būtu sauss un komfortabls. Šo istabu noformējumā ir jāizmanto gaišie toņi (zilie, tirkīzzilie, gaiši zaļie), jāiegādājas izsmalcinātas mēbeles un istabu ziemeļu pusē jānovieto pods ar lielu istabas augu. Koks palīdzēs sieviešu orgānu, aknu, žultspūšļa, acu, vestibulārā aparāta, locītavu darbībai.

Lai nerastos problēmas ar minētiem orgāniem, nepieļaujiet krāmu, vecu mantu un masīvu atribūtu uzkrāšanos. Pareizi izrotājiet savu mājokli ar talismaniem veselības un labklājības pievilināšanai. Dodiet priekšroku interjera noformēšanai mūsdienīgā stilā ar vieglām, elegantām mēbelēm un dizaina priekšmetiem. Rekomendē bieži veikt pārkārtošanu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.