3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Noslēpums, kā pagatavot vienreizēju šokolādes ruleti

 

chocolate_babka

Sastāvdaļas:

90 g silta, saskābuša piena (vai arī pievienojiet pienam 1 ēdamkaroti citronsulas un atstājiet uz 1 minūti)
1 ola + 1 olas dzeltenums + 1 olas baltums
125 g izkausēta sviesta + 100 g mīksta sviesta
300 g miltu
¾ tējkarotes sausā rauga
2 sāls šķipsniņas
50 g + 125 g pūdercukura
40 g kakao pulvera
2 ēdamkarotes gaiši brūnā cukura
Saldais krējums

Receptes noslēpums:

Ielikt uzbriedušu rauga mīklu ledusskapī uz nakti, tad rulete sanāk daudz garšīgāka.

Pagatavošana:

Mīkla: sajauciet pienu ar olu, olas dzeltenumu un izkausētu sviestu. Pievienojiet raugu, sāli, 50 g cukura, miltus. Mīciet mīklu tik ilgi, kamēr tā nelips pie trauka malām un ir diezgan elastīga. Pārlieciet to citā traukā, kas ieziests ar sviestu. Uzklājiet dvieli un atstājiet siltā vietā uz pusotru stundu.
Pildījums: sajauciet 125 g cukura ar kakao pulveri.
Glazūra: pūdercukurs + saldais krējums
Izrullējiet mīklu taisnstūra formā (40 cm). Apsmērējiet virsmu ar sviestu un uzberiet pildījumu. Sarullējiet, lai sanāktu „baļķītis”. Nostipriniet malas, lai pildījums neiztecētu. Apsmērējiet ar sviestu cepamformu un ievietojiet tajā ruleti. Uzklājiet kaut ko formai virsū un ielieciet uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā apsmērējiet ruletes virsmu ar sakultu olas baltumu un uzberiet cukuru. Cepeškrāsns apakšējā plauktā ievietojiet trauku ar karstu ūdeni, bet ruleti – uz augšējā uz 1 h, lai raugs atsāktu „strādāt”. Tad izņemiet ruleti ārā. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 C grādiem, cepiet ruleti 50 minūtes. Pagatavojiet glazūru, apšļakstiet ar to siltu ruleti.
Var uzglabāt divas dienas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.