Tie ir līdzīgi pīrādziņiem un kartupeļu pankūkām vienlaicīgi. Bet šai receptei jums nebūs vajadzīgi ne milti, ne olas. Kraukšķīgi un iekšpusē sulīgi ar aromātiskiem zaļumiem. Pasniegt var ar salātiem. Ļoti skaisti izskatās virsū uzliktas olas – pašot.
Sastāvdaļas:
zaļie sīpolu lociņi – 0,5 glāzes
kartupeļi (vidēja izmēra) – 4 gab
citrons – 1 gab
olīveļļa – 1 tējkarote
pētersīļi – 0,5 glāzes
ķiploki – 1 daiviņa
Pagatavošana:
Izvāriet kartupeļus, notīriet un ar preses palīdzību saspiediet līdz biezputras konsistencei. Pēc garšas pieberiet sāli. Sasmalciniet pētersīļus un lociņus.
Pievienojiet zaļumiem viena citrona mīkstumu un olīveļļu. Sasmalciniet un pievienojiet ķiploku. Mazliet pasāliet.
Pannā kārtīgi uzkarsējiet eļļu. Ar rokām no kartupeļu biezputras izveidojiet bumbu, izveidojiet tajā iedobīti un ielieciet tur aptuveni vienu tējkaroti ar sagrieztiem zaļumiem, zaļumus var arī jau iepriekš pievienot kartupeļu biezputrai.
Saspiediet ar pirkstiem tā, lai izveidojas biezs plācenītis. Atdzesējiet kartupeļu plācenīšus ledusskapī 20 min. Tad apcepiet uz pannas 3 – 4 minūtes no katras puses.
Pasniedziet ar rukolu vai salātu lapām.
Vai pēc plācenīšu izveidošanas tie jāapcep pannā, tad jāieliek ledusskapī uz 20 min un tad ATKAL jāapcep vai jāieliek ledusskapī un tad tikai jācep? Paldies.
Jāieliek un tikai TAD jācep.