Mīklai:
200 g sviesta
Šķipsniņa sāls
3 glāzes miltu
1 glāze kefīra
1 t.k. cepamā pulvera
vaniļa, vai vaniļas cukurs
Pildījumam:
500 g ķirši bez kauliņiem
pusglāze cukura
Kā pagatavot:
- Miltu izsijājiet bļodā, pievienojiet sāli, cepamo pulveri, samaisiet. Pievienojiet sviestu, satriniet to ar miltiem, pēc tam pievienojiet kefīru un samīciet mīkstu mīklu. Ja jūtiet, ka ir par maz miltu, pievienojiet tos.
- Mīklu izrullējiet 3 mm biezā plāksnē. Sagrieziet 20-30 cm garās un 7-8 cm platās loksnēs.
- Pa vidu sarindojiet ķiršus un bagātīgi apberiet ar cukuru, salipiniet, veidojot trubiņas.
- Ar ķiršiem pildītās ”desiņas” pa spirāli kārtojiet formā un cepiet 200 grādos līdz pīrāgs ir zeltaini brūns, aptuveni 30-40 minūtes.
- Pīrāgu izņemiet no formas un apberiet ar pūdercukuru.
Lai labi garšo! Lieki piebilst, ka par pildījumu var izmantot jebkādas ogas, vai augļus…
Avots: gotowim-doma.ru