19 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Vērtīgi padomi, kas ir jāņem līdzi uz pikniku?

 

PicnicFood-1024x682

Rīkojot pikniku jūs pirmām kārtām padomāsiet par ēdieniem un dzērieniem, pareizi? Lai arī vienmēr šiem jautājumiem tiek veltīta lielākā daļa uzmanības, bieži gadās paņemt līdzi ne to ko vajag. Tāpēc ir ieteicam dienu, vai pat divas dienas pirms piknika kārtīgi izdomāt ko ņemsiet līdzi.

Vislabāk, ka ēdieni un dzērieni būs paši vienkāršākie: sviestmaizes, pīrādziņi, vārītas olas, vārīti, vai cepti kartupeļi, gaļas, vai siera plate, svaigi dārzeņi un augļi. Šādu ēdienu var ēst ar rokām, to ir viegli transportēt un tas neaizņem daudz vietas. No dzērieniem vislabāk ir ņemt to, kas garšo vairākumam. Vēlams, lai dzērieni būtu fasēti plastikāta pudelēs. Pilnīgi noteikti ņemiet līdzi dzeramo ūdeni. Tā nekas nebūs par daudz un tas vienmēr noderēs.

Ja runājam par pārtikas daudzumu ko mēs ņemam līdzi, tad tas lielāko tiesu ir atkarīgs no piknika dalībnieku daudzuma un no tā cik ilgi jūs domājiet pavadīt laiku piknikā. Bet vislabāk ir paņemt nedaudz vairāk, jo nav noslēpums, ka svaigs gaiss rosina apetīti.

Lai pikniks būtu pilnībā izdevies, jums vajadzētu padomāt ne tikai par savu vēderu, bet arī par daudzām citām lietām. Gādājiet, lai jūsu grozos un somās būtu:

-biezs pārklājs, vai pleds
-plēve, vai gumijots galdauts
-vienreizējās lietošanas, vai plastmasas trauki (glāzes, šķīvji, dakšas, karotes)
-papīra dvieļi, salvetes, tualetes papīrs
-konservu un parastais nazis
-korķvilķis (ja jums ir tādas pudeles ko attaisīt)
-soma- ledusskapis
-līdzeklis pret kukaiņiem
-atkritumu maisi

Šo sarakstu droši var mainīt atkarībā no jūsu vēlmēm un izvēlētās piknika vietas, piknika ilguma, cilvēku daudzuma, laikapstākļiem. Piemēram, ja jūs plānojiet piknika laikā cept šašlikus, tad neaizmirstiet paņemt līdzi iesmus, degmaisījumu, grilu, ogles, vai malku. Vai, ja jūs gribat aktīvi atpūsties, tad paņemiet līdzi bumbu, badmintonu, vai ”Twistter”. Mierīgai atpūtai ņemiet līdzi kādu grāmatu, vai adīkli, to, kas jūsu sirdij ir tuvāks.

Ja jūs plānojiet atpūsties līdz vēlam vakaram, tad paņemiet līdzi siltās drēbes, bet, ja atpūta plānota uz vairākām dienām, tad būs jāsagādā telts un visas guļamlietas, lai nakts neizvērstos par īstu pārbaudījumu. Starp citu neliela aptieciņa noderētu vienmēr, lai arī uz cik ilgu laiku jūs brauciet prom: ņemiet līdzi plāksterus, marles pārsējus, jodu, vai briljantzaļo gadījumam, ja rodas kādi pušumi un nobrāzumi, ziedi sastiepumiem, caurejas zāles un kādu preparātu gremošanas traucējumiem.

Pikniks ir lielisks veids kā atpūsties un uzrauties no pilsētas un ikdienas kņadas. Lai neizbojātu jauko atpūtu- sagatavojieties laicīgi un atcerieties- nav sliktu laikapstākļu ir nepiemērots apģērbs!

Jauku atpūtu!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.