3.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Fitness kritiskās dienās! Esi aktīva

 

rejuvenescimento_vaginal_g

Kādus vingrinājumus ir atļauts veikt kritiskajās dienās, lai nekaitētu savam organismam? Prātīga fiziskā aktivitāte palīdz mīkstināt dažus menstruāciju simptomus: nemieru, nogurumu, galvassāpes, sāpes krustos, spazmas, krampjus, vēdera uzpūšanos.

Joga

Ir atļauta elpošanas tehnika un relaksācija.

♦Kobras poza. Tonizē dzemdes muskuļus, atvieglo sāpes krustu rajonā, atslābina, noņem saspringumu. Ar šo pozu iesāk nodarbību. Kobras pozā jāpieceļas ieelpas laikā, jāsastingst uz 30 sekundēm un jānolaižas izelpas laikā. Atkārtot 5 reizes.

♦Pusmēness poza. Rekomendē pie menstruālām sāpēm, kā arī pie gastrīta, gremošanas traucējumiem, osteoporozes. Stiprina vēdera muskuļus, uzlabo koordināciju. Jāatkārto vairākas reizes vienai kājai, tad otrai.

♦Loka poza. Tā ir kontrindicēta pie sāpēm mugurā. Poza ir jānotur vismaz 20 sekundes.
Nedrīkst ieņemt pozas, kurās galva atrodas grīdai tuvāk nekā ķermenis. Ir aizliegtas „apgrieztās pozas”: stāvēšana uz galvas, pozas ar atbalstu uz pleciem, „arkls”. Tās pastiprina asiņošanu.

Aerobika

Ir atļauta. Tā uzlabo garastāvokli, optimistiski noskaņo, novērš krampjus. Nedrīkst nodarboties ar augstas intensitātes aerobiku, kas prasa lielu sasprindzinājumu un pastiprina menstruālos simptomus.

Skriešana

Kritiskajās dienās pārejiet uz ātru soļošanu vai lēnu skrējienu. Izdalās endorfīni, kas bloķē sāpju signālus. Ātra skriešana ir kontrindicēta, jo menstruāciju laikā paaugstinās locītavu ievainojamības risks.

Dejas

Mūzika labvēlīgi iedarbojas uz organisma labsajūtu un dejas soļi atbrīvo no krampjiem. Nav atļautas dejas ar akrobātikas elementiem, klasiskais balets.

Peldēšana

Ir atļauta. Palīdz stiprināt muskuļus, nenotiek spiediens uz locītavām. Ūdens pretestība palīdz atvieglot spazmas un galvassāpes.

Zumba

Kaitējuma no zumbas menstruāciju laikā nav. Nedrīkst veikt augstas intensitātes vingrinājumus. Treniņa laikā dzeriet vairāk ūdeni un nevelciet drēbes, kas noved pie pārkaršanas.

Ja sajutīsiet galvas reiboņus, sāpes krūtīs, aizdusu, galvassāpes, tūsku augšstilbos – pārejiet uz nomierinošām kustībām un pārtrauciet treniņu.

 

10 KOMENTĀRI

  1. katrai ir citādáj.Nekad neesmu atteikusies arí no augstas intensitātes treniņiem- deju nometne ir bijusi visu dienu.ir skriets un slépots sacensíbás.śogad priecájos.ka Rígas maratons bija tieśi tajás dienâs- biju enerğijas pilna.noskrienot savu pirmo pusmaratonu.Man organisms tajás..kaut ká negribas lietot várdu kritiskás.jo esmu enerğijas pilna un priecájos.ja ir paredzéti deju koncerti vai sacensíbas.un.cik sevi atceros pa saviem 45 gadiem.tá ir bijis vienmér.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.