1.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Našķi, ko drīkst ēst diētas laikā

 

401570__chocolate_p Zefīrs Kāpēc to iesaka lietot diētu laikā? Tāpēc, ka tas, atšķirībā no kūkām un konfektēm, praktiski nesatur taukus. Ja zefīrs ir izgatavots no ābolu biezeņa, tas satur pektīnu, kas saista kaitīgas vielas un izvada tās no organisma, kā arī ir noderīgs pie vielmaiņas traucējumiem un kuņģa-zarnu trakta saslimšanām. Protams, ka par zefīru šokolādē nevar būt ne runas. Var lietot tikai tīru zefīru, bez piedevām. Īpaši jau tāpēc, ka šokolādes glazūru, ar ko pārklāj zefīru, ir grūti nosaukt par šokolādes.

Tumšā šokolāde Bez piedevām (rozīnēm, piena, riekstiem). Kāpēc tieši tumšā? Tāpēc, ka tā ir krietni veselīgāka par jebkuriem citiem šokolādes veidiem, jo satur kakao eļļu (baltajā šokolādē tādas nav nemaz). Neliels kaloriju daudzums.

Žāvētie augļi Diētas laikā ēst žāvētos augļus ir ne tikai atļauts, bet arī nepieciešams, jo tie satur daudz vitamīnu un noderīgu mikroelementu: kalciju, magniju, dzelzi, šķiedrvielas, pektīnu u.c. Piemēram, apēdot dienā 5 žāvētas plūmes, vīģes, dateles vai žāvētas aprikozes, jūs uz visiem laikiem aizmirsīsiet par problēmām ar zarnu traktu. Nav atļautas tikai rozīnes.

Pastila Satur tikpat kaloriju kā zefīrs. Pagatavošanai izmanto tās pašas sastāvdaļas kā zefīram, toties tehnoloģiskais process ir atšķirīgs. Diētas laikā var vēl sevi palutināt ar karotīti medus. Tas ir vērtīgs produkts, bet satur arī daudz kaloriju. Var lietot arī marmelādi un riekstus. Galvenais – ievērot noteiktu kaloriju daudzumu.

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.