9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Noderīgas receptes sirds un asinsvadu veselībai

 

dolki-limona-1024x640♦100 g notīrītu, samaltu ķiploku apliet ar sulu no 6 citroniem. Samaisīt un pārlikt burkā, nosegt ar marli. Glabāt vēsā vietā. Lietot pa 1 tējkarotei, uzdzerot siltu ūdeni (vēlams vārītu).

♦8 citronus, 400 g ķiploku, 4 kg selerijas (lapas un saknes), 400 g mārrutku uzlaist caur gaļas maļamo mašīnu, ielikt burkā, apsegt ar marli, noturēt 12 st. istabas temperatūrā, ievietot ledusskapī uz 3 dienām. Izspiest sulu un dzert pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas.

♦Samalt 2 citronus, uzliet medu un ļaut ievilkties 6 dienas. Maisījums dienas laikā ir jāapēd pilnībā, sadalot vienmērīgās porcijās. Šajā dienā neko citu neēst. Atkārtot pēc 2 dienām. Arteriālais spiediens pazemināsies pēc 3-4 tūrēm.

♦2 citronus un 2 apelsīnus sagriezt gabalos, izņemt kauliņus un samalt. Masu samaisīt ar 2 ēdamkarotēm medus, noturēt 1 diennakti stikla traukā istabas temperatūrā, tad ielikt ledusskapī. Lietot pa 2-3 tējkarotēm dienā, uzdzerot tēju vai pirms ēšanas.

♦500 g nenomizotu citronu (bez kauliņiem) un 500 g mežrozīšu augļu (bez sēklām) izmalt caur gaļas mašīnu, pievienot 500 g medus, visu samaisīt. Ļaut ievilkties 1 diennakti cieši noslēgtā traukā. Lietot pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas. Uzglabāt ledusskapī.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.