8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Ārstējamies un uzlabojam savu veselību ar riekstiem!

 

0

1. Ciedru rieksti

-Pagatavojat ciedru riekstu čaumalu uzlējumu un jūs varat aizmirst par miomu, olvadu iekaisumu, un cistām, kā arī ar to jūs nostiprināsiet savu imunitāti.

-1.5 gl ciedru riekstu čaumalu aplejat ar 0.5 l degvīna. Nostādināt 10-12 dienas tumšā vietā. Nokāšat un lietojat 2 mēnešus: 1 ēdamkaroti uzlējuma pievienojat glāzei vārīta ūdens un izdzerat 20 minūtes pirms ēšanas. Mēnesi dzerat, tad mēnesi pārtraukums un tad atkal mēnesi dzerat. Kursu var atkārtot 2-3 reizes gadā.

2. Valrieksti

-Ārstē cukura diabētu: ņemat pudeli, 1/3 piepildāt to ar valriekstu starpsieniņām. Pudeli līdz augšai pielejat ar degvīnu. Noturat 2 nedēļas un tad nokāšat. Lietojat pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas. Šis pats uzlējums palīdzēs ārstēt vairogdziedzera iekaisumu un arī mazinās sāpes locītavās.

3. Zemesrieksti

-Ārstē kuņģa čūlu un divpadsmit pirkstu zarnas iekaisumu: Sauju zemesriekst samaļat kafijas dzirnaviņās. Sajaucat attiecībā 1:3. Lietojat 2-3 ēdamkarotes maisījuma 2-3 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas.

4. Мandeles

-Pazemina holesterīnu, uzlabo smadzeņu darbību: dienas laikā apēdat sauju mandeļu. Migrēnas un neirozes gadījumā 50 gr mandeļu dienā.

5. Pistācijas

-Aknu saslimšanas, gastrīts un kolīts: sadrupināt pistācijas piestā. Lietojat pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā starp ēdienreizēm.

6. Indijas rieksti

-Indijas riekstus lieto kā profilaktisku tautas līdzekli pie tādām saslimšanām kā astma, bronhīts, cukura diabēts. Katru dienu apēdat pa 2-3 Indijas riekstiem. Pie sirds un asinsvadu saslimšanām, augsta asinsspiediena un mazasinības: apēdat pa 2 riekstiem 2-3 reizes dienā.

7. Brazīlijas rieksti

-Neauglības ārstēšanai, redzes uzlabošanai un kataraktas profilaksei: divas reizes dienā apēdat pa 1 riekstam. Ieteicams prostatas adenomas profilaksei un pie potences samazināšanās: 2 nedēļas apēdat pa 2 riekstiem 2 reizes dienā.

7. Pekanrieksti

-Ārstē bērnus un novājinātus slimniekus: 0.5 gl pekanriekstu kodolus satrin pulverī, sajauc ar 1 glāzi verdoša ūdens. Samaisa. Bērniem dod pa 2 ēdamkarotēm 2-3 reizes dienā. Pieaugušajiem pa 1/4 glāzes 2-3 reizes dienā.

-Pekanriekstus lieto neauglības profilaksei, pie hroniska noguruma, saaukstēšanās, pēc smagas slimības: jāapēd 1/4 glāzes dienā. Apēdiet un vairs neslimojiet!

Jebkuri rieksti nav vēlami bērniem līdz 3 gadu vecumam. Kāpēc tik vērtīgu produktu nedrīkst bērniem? Bērnu organismā vēl nav fermentu, kuri var sašķelt šāda veida produktus. Bez tam, tik agrā vecumā rieksti var izraisīt alerģiju.

Autors: Dieviete.lv

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.