5.3 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

10 biežākās ķermeņa valodas kļūdas, no kurām izvairīties

 

1600_Olivia Thirlby

Vairs nevienam nav noslēpums, ka lielākoties cilvēki savā starpā sazinās nevis mutiski, bet gan ķermeņa valodā. Kuras ir biežāk pieļautās kļūdas ķermeņu komunikācijā, no kurām būtu jāizvairās, lai neatstātu nelāgu iepaidu?

 1. Izvairīšanās no acu kontakta

Ja Tu nespēj uzturēt acu kontaktu ar cilvēku, kuru sarunājies, Tu radi iespaidu, ka Tev nevar uzticēties un ka Tev ir kas slēpjams. Iemācies droši skatīties acīs savam sarunbiedram un parādīt, ka Tu esi uzticama un ieinteresēta Jūsu sarunā.

2. Roku krustošana

Jebkura noslēgta poza rada distancēšanos no sarunbiedra un sajūtu, ka Tu nepiekrīti viņa viedoklim. Turi atvērtas savas rokas, nekrusto tās, neturi kabatās, kā arī neveido citas barjeras – neaizsedz sevi ar somu, mapi, papīriem un citiem priekšmetiem. Arī kājas neturi sakrustotas.

3. Skatīšanās telefonā

Mūsdienās ir izplatīta problēma, ka sarunbiedrs ik pa laikam ieskatās savā telefonā vai vēl trakāk – paralēli sarunai sāk lasīt meilus. Šis ir skaidrs signāls, ar kuru Tu izrādi, ka esi neieinteresēta sarunā un jūties garlaikota. Tas ne tikai liek justies neērti Tavam sarunbiedram, bet tā ir arī necieņas izrādīšana. Līdzīgas sajūtas rada arī skatīšanās pulkstenī.

4. Acu bolīšana

Jebkura nepamatota mīmika, žests vai intonācija radīs pretrunīgu uztveri Tavam sakāmajam. Šādas nianses ir jāizskauj savā ķermeņa valodā, lai neradītu nepamatotu iespaidu. Ķermeņa valodas kļūdas

5. Nervoza sevis aiztikšana

Viens no izplatītākajiem žestiem ir matu skrullēšana uz pirksta. Tas nodod Tavu satraukumu, kā arī rada iespaidu, ka Tu sacīto neuztver nopietni. Arī nervoza piedurkņu raustīšana, drēbju un matu piekārtošana, roku berzēšana, pieskaršanās sejai un kaklam rada satraukuma un nepārliecinātības iespaidu.

6. Mākslīgs smaids

Kad cilvēks grib kādam izpatikt, atstāt iespaidu vai iepatikties, viņš kļūst neīsts un šķietami sāk izlikties par labāku cilvēku, kas no malas izskatās visbiežāk mākslīgi un neīsti. Tas grauj uzticību un rosina piedēvēt Tev tādas īpašības kā lišķību, nepatiesumu, pretrunīgumu un tamlīdzīgi. Esi patiesa un izrādi savas īstās emocijas, mazliet tās pieklusinot. Spēj atšķirt mirkli, kad nepieciešams silts un draudzīgs smaids un kad jākļūst nopietnai.  Kā arī neesi naiva, ka cilvēki nepamana Tavu tēlojumu.

7. Flirtējoša attieksme

Nereti var novērot, ka cilvēkiem izzūd robeža starp draudzīgu attieksmi un flirtēšanu. Jā, flirts var būt jautrs un aizraujošs, bet tas ir vairāk kā neprofesionāli. Novelc robežu savās izpausmēs, esi atvērta un proti savu šarmu izmantot sev par labu, bet nepārkāp robežu.

8. Māšana ar galvu

Arī šis netikums piemīt daudziem. Kad cilvēks vēlas atstāt labu iespaidu un izrādīt, ka ieklausās katrā sarunbiedra vārdā, viņš iekrīt galvas māšanas apburtajā lokā. Kas šeit ir nepareizi? Nepārtraukti mājot ar galvu, Tu atstāj iespaidu, ka visam piekrīti un Tev nav pašai sava viedokļa. Tas var liecināt arī par to, ka Tev nepiemīt līdera dotības un spējas pieņemt lēmumus.

9. Pārspīlēta ekspresija

Ikkatrai no mums ir gadījusies situācija, ka sarunas laikā iekarstam par kādu tēmu, un emocijas kļūst saasinātas. Situācijās, kad ir jāuzstājas ar iedvesmojošu runu, šādas emocijas un tās izpausmes var noderēt, lai paspilgtinātu savu sakāmo. Toties ikdienas sarunās ekspresivitāte ir lieka. Ja Tu spēsi palikt mierīga jebkurā situācijā, Tu atstāsti pārliecinātāka un ietekmīgāka cilvēka iespaidu. Pastiprināsies uzticība Tev, kā arī Tava autoritāte.

10. Vājš rokasspiediens

Rokaaspiediena spēku var kontrolēt jebkura, un attiecīgi par to piedomāt, kad nepieciešams. Izkop savu profesionālo rokasspiedienu, kas ir smalks un stingrs. Paspiežot roku, skaties acīs un attiecies ar patiesu smaidu. 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.