Šādi pagatavoti tomāti ziemai ir daudz veselīgāki, nekā tie, kas ir marinēti ar etiķi.
Tomātus nomazgājiet un sadurstiet ar zobu bakstāmo, lai miza neplaisātu.
Burkas dibenā salieciet gredzenos sagrieztus sīpolus un sakārtojiet tomātus.
Aplejiet ar verdošu ūdeni un atstājiet uz 20 minūtēm. Nolejiet ūdeni un aplejiet ar verdošu ūdeni atkārtoti. Atstājiet ūdeni virsū.Tad ūdeni nolejiet un uzlejiet virsū marinādi.
Marinādei jums vajadzēs: /uz 1l ūdens/
3 ēdk. cukura
1 ēdk. rupjās sāls
2 laurulapas
7 melnie pipari
Kad viss ir uzvārījies, pievienojiet 1 tējk. citronskābes. Aplejiet tomātus ar marinādi un aizvākojiet. Sasedziet ar segām līdz pilnīgai atdzišanai.
|