3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vingrinājumi acīm, kas uzlabo redzi

 

0015364

Redzes problēmas tuva un dārga jebkura vecuma cilvēkiem,
vai jūs esat 20 vai 60 gadus vecs, jo tā, pirmkārt, nosaka personas orientāciju vidē. Mūsdienu dzīves stils atstāj spēcīgu ietekmi uz mūsu acīm. Tas ir izskaidrojams ar to, ka profesionālā un izglītības darbība daudziem cilvēkiem, ir saistīta ar darbu pie datora. Turklāt ievērojamu daļu no brīvā laika – bērni, pusaudži un pieaugušie pavada, skatoties televizoru, sazinoties ar interneta starpniecību, kas, protams, palielina acu slodzi.

Acu veselības līmenis ir atkarīgs no vispārējā cilvēka veselības stāvokļa, un jo īpaši no viņa imunitātes iezīmēm asinsrites, limfātiskās sistēmas, aknu un smadzeņu darbības. Netiešu ietekmi uz redzes traucējumiem atstāj nepareizs uzturs, vājš apgaismojums, pastāvīga uzturēšanās telpās, hroniskas slimības (tonsilīts, reimatisms, asinsspiediena traucējumi, uc), alerģisks konjunktivīts, uc.

Turklāt, trieciens acīm, var būt sezonālās izmaiņas, it īpaši rudenī, ziemā un pavasarī, izņemot gadījumus, kad baktēriju konjunktivīts palielina risku saslimt ar vīrusu konjunktivītu, kas attīstās strauji un izraisa nopietnus redzes bojājumus. Saulesbrilles – nav vienkāršs modes aksesuārs, tās pasargā acis no saules un UV stariem, kas var izraisīt dažādas acs slimības.

Redzes asuma samazināšanās iemesls var būt arī vecums, jo 40-45 gadu laikā samazinās spēja koncentrēties. Ņemiet vērā, ka redzes vājumu var iemantot jebkurā vecumā, ja visu dienu smagi strādā, neatpūtina acis, neievēro profilakses noteikumus. Nepieciešams 10-15 minūšu pārtraukums no ekrāna ik pēc 2-3 stundām, pareizs attēla kontrasts, vingrinājumi acīm, utt. Nodarboties ar pašārstēšanos nav ieteicam, jo noteikt precīzu diagnozi var tikai ārsts oftalmologs, tāpēc nodarbosimies ar profilaksi.

Profilakse

Mellenes ir bagātas ne tikai ar antioksidantiem, bet arī satur daudz luteīna un zeaksantīna, kas ir noderīgi acīm un asinsvadiem. Ogas var ēst gan svaigas, gan saldētas, pēdējās saglabājas līdz pat 80 % no noderīgo īpašību. Sakarā ar zemo kaloriju saturu, viena bļodiņa ogu dienā neietekmēs jūsu formu, bet palīdzēs saglabāt redzi.

Vingrinājumi acīm

Acu relaksācijas vingrinājumi ir vieglākais veids, kā saglabāt redzi. Ikdienas vingrinājumi ļaus, noņem redzes spiedienu, noņems apsārtumu un sausumu acīs. Izbrīvējiet 7-10 minūtes, apsēdieties taisni un atbrīvojieties, varam sākt.

1. Paskaties pa labi un tad pa kreisi, katru reizi paplašinot priekšmetu un to detaļu apskati. Atkārtojiet 10-15 kustību uz katru pusi, aizvērt acis uz 2-3 sekundēm un atkārto kustību apmēram 1-2 reizes.

2. Veiciet to pašu uzdevumu, tikai uz augšu un uz leju. Atkārtojiet šo kustību 10-15 reizes ar 3-5 sekunžu intervālu. Atpūtas intervālā acīm jābūt ciet.

3. Veiciet acu kustības pulksteņrādītāja virzienā, veicot apļveida rotācijas 10-12 reizes, un tad – pretējā virzienā 10-12 reizes. Aizveriet acis un ļaujiet viņām atpūsties 3-5 sekundes, tad atkārtojiet vēlreiz acu kustības pa apli.

4. Izvēlieties punktu (objektu), acu priekšā un sākat uzmanīgi to vērot, pakāpeniski paplašinot redzesloku, uz objektiem, kas atrodas apkārtnē. Sajūtot spēcīgu spiedienu acīs, pāriet uz sākuma punktu (objektu). Skatāties dažas sekundes vienā punktā, un vēlreiz. paplašināt apskatu. Atkārtojiet vingrinājumu 3-5 reizes.

5. Paskatāties pa labi – uz augšu un tad pa kreisi – uz leju. Veiciet kustības 12-15 reizes un mainiet trajektoriju, skatoties no sākuma pa kreisi – uz augšu, un tad pa labi – uz leju. Izpildīt vingrinājumu 2-3 reizes.

6. Uzlieciet līdz degungala pirkstu un paskatāties uz to, tad, noņemot pirkstu no degungala attāliniet to un atkal pietuviniet, turpinot skatīties uz pirkstu. Kustību veikt 15-20 reizes, ar 6-8 sekunžu intervālu, uz pauzes liku aizverot acis.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.