3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Lieliskā Švarcvaldes šokolādes torte – Melnais mežs

 

ZS6RA_jkPrQ

Sastāvdaļas

Kafijas biskvītam:
7 olas
1 glāze cukura
2/3 glāzes rūgtā kakao 
2/3 glāzes kviešu miltu

Krēmam:
1 burka (340 gr) ķiršu džema
4 -5 karotes ķiršu liķiera
700 gr ķiršu bez kauliņiem, var izmantot saldētos ķiršus

Putukrējumam:
750 gr ļoti auksta 35% krējuma
2 glāzes cukura
2 karotes želatīna

Rotāšanai:
50 gr melnās šokolādes, ķirši ar kātiņiem

Pagatavošana

Biskvīts:
Tortes formai, kurai diametrs ir 24 cm, apakšā ieklājiet cepamo papīru. Sānus iesmērēt nevajag( citādāk biskvīts nepacelsies). Kakao sajauciet ar miltiem un divreiz izsijājiet. Cepeškrāsni uzsildiet līdz 170 grādu temperatūrai. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem.

Ar lēnu miksera apgriezienu palīdzību putojiet olu baltumus 2 minūtes, kamēr tie kļūst gaisīgi. Pakāpeniski palieliniet miksera ātrumu un pa vienai karotei pievienojiet cukuru. Noregulējiet mikserim vislielāko ātrumu un putojiet baltumus vēl 2 – 3 minūtes, kamēr putas kļūst stingras un spīdīgas. Turpiniet putot un pārmaiņus pievienojiet olu dzeltenumus.

Pievienojiet miltus ar kakao (labāk trīs porcijās) un rūpīgi samaisiet ar saputoto masu, centieties neļaut sakrist saputotajām putām. Jo mazāk sakritīs putas, jo augstāks un gaisīgāks sanāks biskvīts.
Iegūto mīklu pārlejiet sagatavotā formā un ievietojiet cepeškrāsnī. Cepiet 35 – 40 minūtes, kamēr tajā iespraustais kociņš, kad to izvelk, būs sauss. Izcepto biskvītu ātri izņemiet un nolieciet uz galda. Tā nav kļūda. Pateicoties tam, biskvīts nesakritīs, bet kļūs vēl gaisīgāks. Atdzesējiet to.

Džemu sajauciet ar liķieri, no ķiršiem izņemiet kauliņus. Ja ķirši ir saldēti, atkausējiet tos. Atdaliet biskvītu no formas malām un novietojiet uz paplātes, kura ir izklāta ar cepamo papīru, ar apakšpusi uz augšu. Noņemiet papīru no biskvīta un ar asa naža palīdzību sadaliet to trīs daļās.

Putukrējums:
Mazā katliņā uzvāriet 0,5 glāzes ūdens, noceliet no uguns, ieberiet želatīnu un maisiet, kamēr tas pilnībā ir izkusis. Atdzesējiet. Ļoti aukstu krējumu saputojiet ar cukuru stingrās putās. Ar miksera palīdzību saputojiet ar atdzisušo, bet vēl šķidro želatīnu.

Uz galda nolieciet vienu biskvīta daļu, nolieciet atsevišķi 2 karotes džema, bet pārējo sadaliet divās daļās. Sasmērējiet biskvītu ar pusi no džema, uzlieciet pusi ogu un apklājiet ar 1/3 putukrējuma.
Lieciet virsū vēl vienu biskvīta daļu, atkārtojiet: džems, ogas, 1/3 putukrējuma.
Lieciet virsū pēdējo biskvīta daļu, sasmērējiet ar atliktajām divām karotēm džema, putukrējumu, sarīvētu melno šokolādi.
Izrotājiet ar svaigiem ķiršiem. Ievietojiet ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai.

 

2 KOMENTĀRI

  1. Varbūt tomēr pielikt kādu ērkšķogu, lai būtu “Melni – Zaļais mežs?” ” Švarcvaldes ( “Schwarzwald” – “melns mežs”) dziesmā ” taču dzied : ” Zaļajā mežā, kur dzied strazdi ( vācu tekstā), latv tekstā – ” Šalc zaļais mežs, kur lakstīgalas dzied.””

  2. Pilnīgi neadekvāta recepte. Cukura daudzums ir pārmērīgs. Cepšanas ilgums irnenormāli liels. Sajūta tāda ka nav uzrakstīts līdz galam.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.