Sastāvdaļas
Mīklai:
400 g biezpiena
100 g sviesta
1,5 glāze cukura
2 olas
1 paciņa vanilīna cukura
2 tējkarotes irdinātāja
Milti
Krēmam:
2 l piena
14 olu dzeltenumu vai 7 olas
2 glāzes cukura
3-4 ēdamkarotes miltu
1 paciņa vanilīna cukura
Pagatavošana
No sākuma pagatavosim krēmu. Pēc receptes „Vārīts krēms”:
Katliņā sajaukt kopā miltus un olas līdz viendabīgai masai. Citā katlā uzkarsēt pienu ar cukuru, neaizmirstot maisīt. Abu katlu saturu saliet kopā, intensīvi maisot. Uzlikt uz uguns un, pastāvīgi maisot, novest līdz biezai konsistencei. Krēms nedrīkst sākt vārīties! Noņemt no uguns un pievienot vanilīna cukuru un sviestu. Labi samaisīt un strauji atdzesēt, ieliekot trauku ar krēmu aukstā ūdenī vai ledū.
Mīklas pagatavošana: sarīvē biezpienu kopā ar cukuru, olām, vanilīna cukuru, irdinātāju un izkausētu sviestu. Pakāpeniski pievienojam miltus. Iegūto mīklu sadalām 19-20 daļās, izveidojam plācenīšus apmēram 26 cm diametrā, apgriežam malas.
Izcepam katru plācenīti cepeškrāsnī no abām pusēm. 3 gabalus noliekam malā. Apsmērējam katru plāceni ar krēmu, liekam plācenīšus kopā, vienu otram virsū, dodam 30 minūtes pastāvēt. Sasmalcinām 3 atliktus plāceņus un uzberam tortei virsū. Noņemam krēma pārpalikumus no tortes malām. Dodam krēmam iesūkties vēl 2 stundas, tad torte ir gatava pasniegšanai.