2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Garšīga torte – Biezpiena Napoleons

 

4c4e4b58a060f76e0b08eb3e1c3faba1

Sastāvdaļas

Mīklai:
400 g biezpiena
100 g sviesta
1,5 glāze cukura
2 olas
1 paciņa vanilīna cukura
2 tējkarotes irdinātāja
Milti

Krēmam:
2 l piena
14 olu dzeltenumu vai 7 olas
2 glāzes cukura
3-4 ēdamkarotes miltu
1 paciņa vanilīna cukura

Pagatavošana

No sākuma pagatavosim krēmu. Pēc receptes „Vārīts krēms”:

Katliņā sajaukt kopā miltus un olas līdz viendabīgai masai. Citā katlā uzkarsēt pienu ar cukuru, neaizmirstot maisīt. Abu katlu saturu saliet kopā, intensīvi maisot. Uzlikt uz uguns un, pastāvīgi maisot, novest līdz biezai konsistencei. Krēms nedrīkst sākt vārīties! Noņemt no uguns un pievienot vanilīna cukuru un sviestu. Labi samaisīt un strauji atdzesēt, ieliekot trauku ar krēmu aukstā ūdenī vai ledū.

Mīklas pagatavošana: sarīvē biezpienu kopā ar cukuru, olām, vanilīna cukuru, irdinātāju un izkausētu sviestu. Pakāpeniski pievienojam miltus. Iegūto mīklu sadalām 19-20 daļās, izveidojam plācenīšus apmēram 26 cm diametrā, apgriežam malas.

Izcepam katru plācenīti cepeškrāsnī no abām pusēm. 3 gabalus noliekam malā. Apsmērējam katru plāceni ar krēmu, liekam plācenīšus kopā, vienu otram virsū, dodam 30 minūtes pastāvēt. Sasmalcinām 3 atliktus plāceņus un uzberam tortei virsū. Noņemam krēma pārpalikumus no tortes malām. Dodam krēmam iesūkties vēl 2 stundas, tad torte ir gatava pasniegšanai.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.