Ja ēdiens saucās „cūkgaļa ķīniešu gaumē”, nedomājiet, ka tas nav tradicionāls un mums nepierasts, tas nozīmē, ka to ir grūti un sarežģīti pagatavot. Gluži pretēji un tūlīt jūs par to pārliecināsieties.
Sastāvdaļas:
Cūkas kakls 350 g
Pūdercukurs 5 g
Malts ingvers 1 tējk.
Mini burkāni 100 g
Konservēti ananāsi 200 g
Kartupeļu ciete 15 g
Sojas mērce 50 ml
Saulespuķu eļļa 40 ml
Saldā oranžā paprika 1 gab
Pagatavošana:
Cūkas kaklu sagriežam šķēlēs pa šķiedru apmēram 1,5 cm biezumā. Gaļu var nedaudz paklapēt, ja neesiet pārliecināti par tās mīkstumu. Svaigai cūkgaļai tas nav nepieciešams.
Katru cūkgaļas gabalu griežam garos kubiņos arī 1,5 cm biezumā. Atsevišķi gatavojam mērci – marinādi, kurai sajaucam sojas mērci, cieti, ingveru un nedaudz cukura. Ja ņem saldo sojas mērci, tad cukuru pievienot nevajag.
Saldo papriku attīrām no serdes un sagriežam strēmelēs. Uz karstas pannas uzlejam nedaudz eļļas, liekam papriku un mazos burkānus. Apcep dārzeņus 3-5 minūtes uz lielas uguns, periodiski apmaisot.
Pievienojam ananāsu gabaliņus pie dārzeņiem, apmaisām un ņemam nost no uguns.
Cūkgaļu arī ātri apcepam uz ļoti karstas pannas kopā ar mērci līdz zeltītai nokrāsai. Kopā tas aizņem ne vairāk par 10 minūtēm.
Kad cūkgaļa ir gatava, pievienojam dārzeņus, apmaisām un nedaudz pakarsējam. Lūk, arī viss, ēdiens gatavs!
Viss gatavojas ātri un uz lielas uguns, bet starp sastāvdaļām – sojas mērce, ingvers, gaļa un ananāsi.
Iesakām pamēģināt šo ēdienu visiem, kuriem nav aizspriedumu cūkgaļas un ananāsu kombinācijā.