Lai jūsu ēdienam būtu laba garša un aromāts, ir jāizmanto atbilstošas garšvielas.
Gaļai: sarkanie, melnie un smaržīgie pipari vai krustnagliņas, majorāns, timiāns, ķimenes, kurkuma, sīpoli, oregano.
Putnu gaļai: timiāns, majorāns, rozmarīns, salvija, mazais mārsils, baziliks.
Zivij: lauru lapas, baltie pipari, ingvers, smaržīgie pipari, sīpoli, koriandrs, čili pipari, sinepes, dilles, timiāns.
Grila ēdieniem: sarkanie pipari, smaržīgie pipari, kardamons, timiāns, majorāns, muskatrieksts, muskatriekstu mizas, ķimenes ingvers, čili pipari.
Medījumiem: timiāns, raudene, smaržīgie un sarkanie pipari, kadiķis.
Sautējumiem: sarkanie, melnie un smaržīgie pipari, ingvers, kurkuma, koriandrs, sinepes, kardamons, timiāns, muskatrieksts, krustnagliņas.
Kāpostiem: koriandrs, fenhelis, kumīns, melno sinepju sēklas.
Kartupeļiem: koriandrs, kurkuma un asafetīda.
Pākšaugiem: kumīns, asafetīda, ingvers, paprika, lavanda un koriandrs.
Marinādēm: lauru lapas, kadiķis, diļļu zari, ziedi vai augļi.
Augļiem, sulām, kompotiem: kanēlis, krustnagliņas, ingvers, zvaigžņainais anīss, kardamons.
Pastētēm: baltie pipari, kanēlis, ingvers, lauru lapas, krustnagliņas, zvaigžņainais anīss, kardamons.
Miltu izstrādājumiem: krustnagliņas, kanēlis, zvaigžņainais anīss, ingvers, kardamons, smaržīgie pipari, apelsīnu miza, anīss, sezama un magoņu sēklas, vaniļa.