10.6 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Mazā garšvielu enciklopēdija gudrajai saimniecei

 
An assortment of spices used in curries. From left: ginger, methi (fenugreek leaves), garlic powder, cinnamon, black pepper, fenugreek seets, turmeric, cloves, crushed chilies, cumin seeds.
An assortment of spices used in curries.
From left: ginger, methi (fenugreek leaves), garlic powder, cinnamon, black pepper, fenugreek seets, turmeric, cloves, crushed chilies, cumin seeds.

Lai jūsu ēdienam būtu laba garša un aromāts, ir jāizmanto atbilstošas garšvielas.
Gaļai: sarkanie, melnie un smaržīgie pipari vai krustnagliņas, majorāns, timiāns, ķimenes, kurkuma, sīpoli, oregano.

Putnu gaļai: timiāns, majorāns, rozmarīns, salvija, mazais mārsils, baziliks.

Zivij: lauru lapas, baltie pipari, ingvers, smaržīgie pipari, sīpoli, koriandrs, čili pipari, sinepes, dilles, timiāns.

Grila ēdieniem: sarkanie pipari, smaržīgie pipari, kardamons, timiāns, majorāns, muskatrieksts, muskatriekstu mizas, ķimenes ingvers, čili pipari.

Medījumiem: timiāns, raudene, smaržīgie un sarkanie pipari, kadiķis.

Sautējumiem: sarkanie, melnie un smaržīgie pipari, ingvers, kurkuma, koriandrs, sinepes, kardamons, timiāns, muskatrieksts, krustnagliņas.

Kāpostiem: koriandrs, fenhelis, kumīns, melno sinepju sēklas.

Kartupeļiem: koriandrs, kurkuma un asafetīda.

Pākšaugiem: kumīns, asafetīda, ingvers, paprika, lavanda un koriandrs.

Marinādēm: lauru lapas, kadiķis, diļļu zari, ziedi vai augļi.

Augļiem, sulām, kompotiem: kanēlis, krustnagliņas, ingvers, zvaigžņainais anīss, kardamons.

Pastētēm: baltie pipari, kanēlis, ingvers, lauru lapas, krustnagliņas, zvaigžņainais anīss, kardamons.

Miltu izstrādājumiem: krustnagliņas, kanēlis, zvaigžņainais anīss, ingvers, kardamons, smaržīgie pipari, apelsīnu miza, anīss, sezama un magoņu sēklas, vaniļa.

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.