12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Ieteikumi muguras ādas kopšanai

 

a618ead3fe190bd

Ādas kopšanas etapi: tīrīšana, mitrināšana, barošana.
Ikdienas duša ar masāžu ar speciālo birsti vai masāžas cimdu. Masējiet muguru ar maigām apļveida kustībām, sākot ar vidukli un pakāpeniski virzoties uz kaklu. Regulāri taisiet pīlingu, ja uz muguras un plecu ādas nav izsitumu.

Var taisīt ķermeņa skrubi mājas apstākļos: kafijas biezumi, auzu pārslas (sajauktas ar nelielu ūdens vai piena daudzumu), smalkā sāls un krējums. Muguras un plecu ādai var izmantot arī masku no baltiem māliem.

Pēc ūdens procedūrām uznesiet uz ādas ķermeņa losjonu, vēlams ar augu ekstraktiem.

Sausai ādai ir noderīgas kumelīšu vannas: 1 glāzi sausu kumelīšu ziedu aplejiet ar 1 l verdoša ūdens, dodiet nostāvēties 30 minūtes, izkāsiet un pievienojiet ūdenim vannā.

Ja āda ir taukaina, uztaisiet uzlējumu no nātrēm, māllēpēm, raudenēm un liepziediem. Paņemiet pa 1 ēdamkarotei no katra auga, aplejiet ar 1 l verdoša ūdens, dodiet nostāvēties 1 h, izkāsiet un ielejiet vannā.

Labi ieradumi:

♦Jāstāv un jāstaigā taisni, iztaisnojot plecus un ievelkot vēderu. Dienas gaitā, stāvot un sēžot, turiet kaklu vertikālā stāvoklī. Sēžot, ir jāatbalstās pret krēsla muguru. Ir ļoti svarīgi izvēlēties ērtu krēslu darbam, kurā varētu atslābināt ķermeni.

♦Ja jums ir ilgi jāsēž, taisiet pārtraukumus katru stundu, centieties vairāk kustēties, mainiet pozu, nesēdiet dziļi, jo tas var novest pie muguras deformācijas.

♦Ik pa laikam groziet un paraustiet plecus, tas noņems muskuļu sasprindzinājumu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.