0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

VĒRTĪGI! KURĀ ĶERMEŅA DAĻĀ TEV UZKRĀJAS TAUKI UN KĀ NO TIEM ATBRĪVOTIES?

 

3p

Katra cilvēka ķermenis ir unikāls un citādāks, tāpēc arī tauki mums katrai uzkrājas citās ķermeņa vietās. Te būs vietas, kurās tie mēdz uzkrāties un padomi, kā no tiem atbrīvoties visefektīvāk!

belly-fat

Zinātne ir atklājusi 6 aptaukošanās veidus, kurus rada daudzi un dažādi faktori. Noskaidro, kurā aptaukošanās tipa grupā Tu piederi un noskaidro, kā ar to cīnīties!

  1. Aptaukošanās no ēdiena

Šis ir viens no vispopulārākajiem aptaukošanās veidiem visā pasaulē. Tas rodas no pārmērīgas pārtikas, it īpaši- cukura, uzņemšanas ikdienišķās maltītēs. Ar šo cīnās liela daļa sabiedrības un skarbā patiesība ir tāda, ka ir vienkārši jāēd mazāk un vairāk jākustas. Vismaz 30 minūtes dienā.

  1. Aptaukošanās “nervozais vēders”

Šī aptaukošanās rodas cilvēkiem no stresa, depresijas un nemiera. Šie cilvēki visvairāk uzņem tieši saldu n treknu pārtiku, kas lielākoties sakrājas vēdera apvidū, palielinot vidukļa apkārtmēru. Vienkārša diēta nebūs risinājums, jo ir jāsaprot, kāpēc cilvēks izjūt stresu, nemieru un kā ar to cīnīties.

  1. Glutēna aptaukošanās

Visbiežāk šāda tipa aptaukošanās piemeklē sievietes menopauzes laikā, kad veidojas citāds hormonu līmenis. Ir jāizvairās no smēķēšanas, kas sašaurina asinsvadus, no ilgstošas sēdēšanas un ir jāievieš savā ikdienas rutīnā vismaz 30 minūšu izkustēšanās.

  1. Vielmaiņas aptaukošanās

Šie cilvēki lielākoties izskatās piepūtušies kā baloni, jo lielākā daļa tauku slāņa nonāk un uzkrājas tieši vēdera daļā. Visvairāk cilvēki cieš no šāda veida aptaukošanās, kuri bieži patērē alkoholu. Izplatītākā kaite ir problemātiska elpošana.

  1. Aptaukošanās, kuru ietekmē asinsrite

Šī aptaukošanās parasti ir ģenētiski iedzimta. Tā mēdz notikt arī tad, kad sieviete ir stāvoklī un cilvēkiem, kuriem ir šķietami piepampušas kājas, bet patiesībā tas ir tauku slānis. Trenējoties lielāka uzmanība ir jāpievērš kāju vingrinājumiem, izvēlies kāpšanu pat kāpnēm un skriešanu.

  1. Pasivitātes aptaukošanās

Ja cilvēks ir aktīvi trenējies vai mazliet nodarbojies ar sportu, tad palielinās cilvēka ēstgriba, lai būtu enerģija ko tērēt treniņos. Tomēr, kad to pārtrauc un cilvēks kļūst pasīvs, tad ir izveidojies ieradums ēst lielākas porcijas vai biežāk, bet uzņemtā enerģija vairs netiek izlietota. Tā rezultātā veidojas tauku slānis vēdera, un ne tikai, apvidū.

osta1

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.