3.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Jogas vingrojumi mazkustīga dzīvesveida cienītājiem

 

6ue4BKuNDXw

Kareivja poza

Uztaisiet izklupienu uz priekšu ar labo kāju. Pārliecinieties, ka priekšējais celis atrodas zem papēža. Paceliet ķermeni tā, lai jūsu pleci būtu tieši zem gurniem. Ieelpojiet un paceliet rokas uz augšu, nedaudz atliecieties uz aizmuguri. Noturiet šo pozu 5 ieelpu garumā, tad nomainiet pusi.

Navasana

Apsēdieties, atbalstoties uz astes kaula, un paceliet kājas. Saspiediet kopā augšstilbu iekšējās malas un novirziet kāju pirkstus uz sevi. Centieties neatgāzties pārāk stipri uz muguras. Aizkavējieties šajā pozā un uztaisiet 5 ieelpas.

Salabhasana

Apgulieties ar seju pret matraci. Savienojiet roku pirkstus kopā aiz muguras un atliecieties uz aizmuguri tā, lai krūtis būtu atklātas. Izelpojiet, ieelpas laikā paceliet kājas un krūtis. Turiet kaklu, acis un seju atslābinātā stāvoklī 5 ieelpu laikā. Šai pozai ir nepieciešams labs paklājiņš, jo iegurņa kauli ir cieši piespiesti grīdai un tas var būt sāpīgi.

Dharunasana

Salieciet kājas ceļos, rokas uz aizmuguri, turieties aiz papēžiem vai potītēm. Paceliet krūtis un atveriet sirdi. Tiecieties uz augšu. Noturiet pozu 5 ieelpu laikā, tad uzmanīgi nolaidieties lejā.

Virasana

Apsēdieties tā, lai iegurnis būtu starp potītēm. Pirksti ir novirzīti uz augšu. Noturieties šajā pozā 5-10 ieelpu laikā, tad lēni atlabinieties.

Supta Virasana

Nolaidieties ar muguru uz elkoņiem un apakšdelmiem. Ja jums vēl ir vieta, tad turpiniet lēni nolaisties uz leju. Rokas jūs varat izstiept aiz galvas. Aizturiet pozu uz 5-10 ieelpām, tad lēni un uzmanīgi atgriezieties Virasanas pozā.

Setu Bandha Sarvangasana

Apgulieties uz muguras un nolieciet kājas uz paklājiņa nelielā attālumā vienu no otras. Pārliecinieties, ka jūs varat aizsniegt papēžus ar vidējo pirkstu pirkstgaliem. Paceliet gurnus uz augšu vai izveidojiet bloku zem jūsu krustiem. Turiet kaklu izstieptu un atklātu. Noturiet pozu uz 5 ieelpām, tad pakāpeniski atlabinieties ar katru skriemeli.

Urdhva Dhanurasana

Paceliet gurnus uz augšu, rokas novietojiet blakus ausīm tā, lai pirksti „skatītos” uz kājām. Ieelpas laikā paceliet augšējo galvas daļu. Iztaisnojiet rokas un atraujiet galvu no grīdas. Ķermeņa ārējā daļa tiecas uz augšu, bet augšstilbu iekšējā daļa un mugura – uz leju. Noturieties uz 5 ieelpām un tad uzmanīgi nolaidieties.

Supta Baddha Konasana

Atpūtas laikā uz muguras savienojiet kāju pēdas kopā, ceļgalus novirziet uz sāniem. Nolieciet vienu roku uz sirds, otru uz vēdera un ļaujiet elpai nomierināties.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.