Sastāvdaļas:
2 olas
3 gl miltu
200 gr margarīna, vai sviesta
1 gl cukura
naža gals vanilīna
1 tējk cepamā pulvera
200 g jūsu iemīļotā ievārījuma
Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausējiet margarīnu, vai sviestu, atdzesējam.
Ieberiet bļodā cukuru, pievienojiet atdzesēto margarīnu, vai sviestu, vanilīnu un olas- kārtīgi maisiet.
Sajauciet miltus ar cepamo pulveri, pakāpeniski pievienojiet šķidro cukura masu un rūpīgi maisiet. Mīklai ir jāsanāk stingrai. Sadaliet to uz pusēm un mazāko no pusēm ielieciet saldētavā uz stundu.
Ieslēdziet sildīties cepeškrāsni uz 200 grādiem.
Otru mīklas daļu ieklājiet kūkas formā un pa virsu lieciet ievārījuma kārtu. Tad, kad stunda ir pagājusi, izņemiet no saldētavas otru mīklas pusi un uz rupjās dārzeņu rīves rīvējiet to virsū ievārījumam.
Tad lieciet šo brīnumu cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
Kūka gatava!