12.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā attīrīt plaušas, kad tiek atmesta smēķēšana?

 

1386098960-537600-528443 Šajā īsajā rakstā mēs jums pastāstīsim kā ar vienkāršu un nekaitīgu recepšu palīdzību no plaušām var efektīvi izvadīt gļotas un darvu, kas tur sakrājas smēķējot. Šīs receptes palīdzēs jums uzlabot pašsajūtu, gan tiem, kuri jau ir atmetuši šo kaitīgo ieradumu, gan tiem, kuri vēl smēķē, bet rūpējas par savu veselību.

Kā attīrīt plaušas pēc smēķēšanas?

Auzu attīrīšanās.

Aplejiet vienu glāzi auzu graudu ar 0,5 litriem svaiga piena un uzsildiet līdz vārīšanās temperatūrai. Tad uz lēnas uguns, apmaisot, tvaicējiet tik ilgi, kamēr paliek puse no tilpuma. Rezultātā jums jāsanāk aptuveni pusglāzei šķidras putriņas gaiši brūnā krāsā. Šo putriņu uzsildītu jāizdzer vienā reizē. Dzeriet pa pusglāzei auzu putriņas trīs reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas. Aptuveni pēc 5 – 7 dienāam sāksies plaušu attīrīšanās: šajā laikā jūs var traucēt aizdusa un klepus, var izdalīties zaļas vai pelēkas krēpas blīvu veidojumu izskatā.

Oregano un vijolītes novārījums.

Šis novārījums ir spējīgs stimulēt skropstu epitēliju, kurš atrodas elpošanas ceļos.

Receptes pagatavošana: 1 ēdamkaroti trīskrāsu vijolītes un 1 karoti oregano apliet ar 0,5 litriem vāroša ūdens, apsegt ar dvieli un turēt 1 stundu. Novārījumu lieto siltu, bez cukura divas – trīs reizes dienā. Regulāri dzerot šo novārījumu dienas laikā tējas vietā, jūsu plaušas attīrīsies no darvas un krēpām bez atklepošanas efekta.

Inhalācijas.

Inhalāciju veikšanai var izmantot priežu, majorāna, eikalipta ēteriskās eļļas. Kā veikt inhalācijas: emaljētā katliņā ielejam attīrītu ūdeni un novietojam to uz uguns. Kad ūdens ir uzvārījies, noregulējam mazāku liesmu un ielejam katliņā 1 tējkaroti ēteriskās eļļas, tad uz galvas uzsedzam dvieli, noliecamies pār aromātisko ūdenī un elpojam tvaiku 5 – 10 minūtes. Elpot vajag tikai ar muti, lēnām, cenšoties, lai ieelpa un izelpa ir pēc iespējas garākas. Viena kursa ilgums – veikt inhalācijas katru dienu 1 – 2 nedēļu garumā. Inhalācijas labāk veikt pirms gulēšanas, lai pēc procedūras veikšanas var uzreiz apgulties siltā gultā.

Piens.

Lai atbrīvotos no gļotām plaušās tautas medicīna iesaka pirms gulētiešanas dzert siltu pienu. Lai pastiprinātu efektu pienam var pievienot vienu tējkaroti šķidra medus vai pilienu skujkoku ēteriskās eļļas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.