2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

7 Vingrinājumi ātrai vidukļa samazināšanai

 

134842

1.Nostājieties taisni, kājas plati. Salieciet rokas, savienojot tās uz pakauša. Sāciet izpildīt noliekšanos sānos. Centieties muguru turēt taisnu un noliekties pēc iespējas zemāk. Atkārtojiet 8-12 reizes.

2.Paņemiet garu nūju, apķeriet to ar nedaudz saliektām rokām, novietojot nūju kakla aizmugurē. Sāciet izpildīt pagriezienus uz sāniem. Sekojiet līdzi tam, lai grieztos tikai ķermeņa augšdaļa, bet gurni paliktu nekustīgi. Atkārtojiet 8-12 reizes.

3.Pamatstāvoklis kā iepriekš aprakstītā vingrinājumā (2.). Tagad ir jāsarežģī pagriezieni, kombinējot tos ar noliekšanos. Noliecoties, plecu līnijai ir jābūt paralēlai grīdai. Atkārtojiet 4-8 reizes.

4. Apgulieties uz grīdas. Labo kāju salieciet celī un nolieciet uz grīdas. Kreiso kāju nolieciet uz labās. Kreisā roka ir jāizstiepj sāniski, ar plaukstu uz augšu, kreiso roku uzlikt uz pakauša. Sasprindzinot vēdera muskuļus, virziet krūškurvi pēc diagonāles pie kreisā ceļgala tiktāl, kamēr labā lāpstiņa neatrausies no grīdas. Tad lēni nolaidieties. Atkārtojiet 4-8 reizes un pagriezieties uz otru pusi.

5.Apgulieties uz grīdas, salieciet kājas ceļos, rokas novietojiet gar ķermeni. Piepaceliet ķermeņa augšdaļu, tai pat laikā pārmaiņus tiecieties ar kreiso roku pie labā ceļgala un ar labo roku pie kreisā ceļgala. Ir svarīgi, lai lāpstiņas pilnīgi atrautos no grīdas. Atkārtojiet 4-6 reizes.

6.Guļot uz muguras, paceliet nedaudz saliektas kājas un sakrustojiet tās. Nolaidiet kājas uz labo pusi, tad paceliet atpakaļ augšā un samainiet augšējo un apakšējo kājas vietām. Tad nolieciet kājas otrā pusē un paceliet atpakaļ. Atkārtojiet 8-12 reizes.

7.Atpūtas starplaikus var izmantot lietderīgi – griezt riņķi. Tas ļaus jums atgūt spēkus, nepārtraucot treniņu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.