1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

20 Padomi, kas Tev var palīdzēt visās dzīves situācijās

 

dkny20112-5406

1.Kā ātri un viegli iemigt:
Apgulties uz muguras, izstiepties, atslābināt visu ķermeni. Aizvērt acis un zem aizvērtiem acu plakstiņiem pavērst acu zīlītes uz augšu. Miega laikā tas ir normāls acu stāvoklis. Ieņemot tādu stāvokli, cilvēks aizmieg ātri, viegli un dziļi.

2.Kā iemācīties agri celties:
Pamosties vienā un tajā pašā laikā, kad skan modinātājs, bet gulēt iet, kad esi noguris. Ir divi varianti. Pirmais – iet gulēt un celties vienā un tajā pašā laikā. Otrais – iet gulēt, kad esi noguris, un mosties, kad esi izgulējies. Lai iemācītos būt par cīruli, vajag iemācīties summēt abus šos variantus. Šis veids, dot iespēju gulēt mazāk, nekā ir pierasts: īstenībā cilvēkam nemaz tik daudz nav jāguļ.

3.Kā no rokām nomazgāt ķiploku un zivju smaržu:
Ar jebkura nerūsējoša priekšmeta palīdzību: lietot to, kā parasto ziepju gabalu. Eksistē speciālas tērauda ziepes, bet parastā karote iedarbojas tieši tāpat.

4.Kā apmānīt alkometru:
Narkologi apgalvo, ka vairākas dziļas ieelpas pirms testēšanas var glābt stāvokli: alkohola saturs asinīs tiek noteikts netiešā veidā, pēc spirta koncentrācijas izelpotajā gaisā. Līdzīga metode: izelpot garām alkometram, strauji ieelpot un izelpot alkometrā.

5.Kā panākt vajadzīgā dokumenta parakstīšanu:
Juristu profesionālais triks: jebkuram līgumam ir jāaizņem viena lapaspuse – kaut vai bez atstarpēm un smalkā šriftā. Darbojas ar jebkurām ziņojuma piezīmēm, paskaidrojumiem, u.t.t.

6.Kā izlikties par piedzērušos:
Parasti visi cenšas burtiski attēlot piedzērušos: neskaidra valoda, grīļīga gaita u.t.t. Daudz efektīvāks veids – pacensties notēlot cilvēku, kas ir skaidrā. Kurš ļoti lēni un uzmanīgi pārvietojas, kontrolē katru kustību un katru vārdu. Tāda spēle izskatās daudz ticamāka.

7.Kā atcerēties to, ko nevar atcerēties:
Ja nevarat atcerēties, piemēram, cik gadu paliek jūsu paziņas bērnam, vajag vienkārši iedomāties, cik gadu viņam varētu būt. Sakiet uz labu laimi. Bieži tādas situācijās smadzenes atslābst un piedāvā pareizo atbildi, kura vienkārši kaut kur bija aizķērusies. Tādu metodi jau aprakstīja Freids.

8.Kā nepalaist garām kļūdas tekstā:
Pie ļoti ātras teksta korektūras smadzenes pašas sāk labot kļūdas. Pieredzējuši korektori tādos gadījumos tekstu lasa no apakšas uz augšu: tādā veidā uzmanība pārslēdzas no konteksta uz atsevišķiem vārdiem un frāzēm, bet uzmanība paaugstinās.

9.Kā pasūtīt dzeramo pārpildītā bārā:
Galvenais – pūlī aizsniegties līdz bāra letei un ieķerties tajā. Iedomājaties, ka jums vajag uzvilkt karogu uz letes. Pārējais – tehnisks izpildījums: izspraukties, nostiprināties, piesaistīt bārmeņa uzmanību, skaidri izkliegt pasūtījumu, rādot ar pirkstiem, tieši cik („Divus alus!”). Turēt rokās vairākas naudas zīmes.

10.Kā sazināties ar lidostas darbiniekiem:
Ja steidzami vajag atrisināt kādu problēmu (teiksim, pārcelt reisu), nevis vienkārši piereģistrēties, vienmēr ir daudz vienkāršāk zvanīt uz aviokompāniju no mobilā telefona, nevis stāvēt rindā pie klerka – pārstāvja: kaut vai tāpēc, ka karstajā līnijā vienmēr dežūrē vairāki operatori.

11.Kā restorānos nesaindēties:
Ņujorkas pavārs Entoni Burden iesaka uzmanīgi izturēties pret „speciāliem piedāvājumiem” un „šefpavāra ēdieniem”: tas var būt ērts veids kā atbrīvoties no nepārdotiem produktiem.
Uzmanīgi jāēd restorānos, kuros ir maz apmeklētāju. Tādu restorānu ledusskapjos ir daudz produktu, kuriem beidzas realizācijas termiņš. Reti kurš pavārs atteiksies no kārdinājuma pirmām kārtām atbrīvoties no tiem.
Ar piesardzību izturaties pret svētdienas vēlajām brokastīm: ar to palīdzību utilizē visu, ko neapēda piektdien un sestdien. Garneļu salāti – tie ir mirušu garneļu kapsēta. Zivs, kas marinēta balzamētajā etiķī, tā ir zivs, kuru vairs nav iespējams cept uz grila. Svētdienās ļoti patiess ir sens pavāru teiciens: „Mērce noslēpj tūkstoš grēku”.


12.Nepasūtiet zivi pirmdienās:  

Pat pilsētās, kur ir ļoti dzīvs zivju tirgus, tā būs zivs, kura bija pasūtīta ceturtdien un pa brīvdienām netika apēsta. Tā visu laiku atradās ledusskapī, kura durvis tika ik pēc divām minūtēm atvērtas.
Zivju piegādātāji praktiski nekad nepasūta zobenzivis: atšķirībā no saviem klientiem viņi ir redzējuši trīsmetrīgos tārpus, kas tajās dzīvo.

13.Kā pēc iespējas mazāk stāvēt rindās:
Malējās kases likums: pašā attālākajā un grūtāk pieejamajā kasē stāv vismazāk cilvēku. Ne vienmēr, bet bieži darbojas „McDonalds”, supermārketos un pie pasu kontroles.

14.Kā nomazgāt pelnu trauku:
Pirms mazgāšanas apstrādājiet ar mēbeļu pulēšanas līdzekli.

15.Kā sagriezt sīpolus bez asarām:
Ielikt sīpolu uz 10 minūtēm ledusskapī. Gaistošie disulfīdi , kuri sīpolam piešķir specifisko smaržu, un propāntiāls, kurš izraisa asaras, griežot sīpolu tik stipri neizdalīsies.
Jāsaslapina nazis ar aukstu ūdeni.

16.Blakus jānoliek svece:

Liesma pievilks gaisīgos savienojumus. Vēl blakus var nolikt katliņu ar vārošu ūdeni (tad tos pievilks tvaiki) vai arī kondicionieri – lai tos pūš sāņus. Procesa laikā košļāt košļājamo gumiju.

17.Kā atbrīvoties no klaiņojošiem suņiem:
Ar plastmasas pudelē vai ūdens pistolē iepildītu trīsprocentīgo ožamā spirta šķīduma palīdzību. Atšķirībā no baloniņiem ar pipariem darbojas vienmēr: suns uz pusstundu zaudē orientāciju, it īpaši, ja ir gadījies ar strūklaku trāpīt tieši degunā. Šo metodi izmanto pastnieki.

18.Kuri sitieni kaujoties ir visefektīvākie:
Atcerieties formulu „acis – kakls – cirksnis”. Cirksnī sist tā: pacelt kāju gandrīz 90 grādu leņķī, pēc tam strauji iztaisnot ceļgalā. Acīs – ar pirkstiem, bakstīt. Izmantot pieejamos priekšmetus: visu, kas ir līdzi (atslēgas, lietussargu, pildspalvu, šķiltavas, somu, grāmatu), kas uz sevis (jaka, siksna), blakus (nūjas). Pustukša plastmasas pudele ar kolu arī var būt nopietns ierocis.
Ar plaukstām pa ausīm. Diezgan sarežģīts sitiens – salīdzinoši viegli bloķējas, ja trāpa, aptuveni 15 sekundes cilvēks nesapratīs, kas vispār notiek.
Sitiens pa degunu – aptuveni uz 3 – 5 sekundēm pretinieks ir dezorientēts.
Sitiens ar pieri pa degunu. Parasti pēc viņa kautiņš uzreiz beidzas. Kā pieņemts, ar deguna lūzumu.
Sitiens ar elkoni pa deniņiem vai žokli. Tuvcīņā efektīvi ir arī ceļgali.
Sitiens ar kāju pa apakšstilbu. Ļoti sāpīgs, ja jums zābaki ar stipru purngalu.
Sitiens ar kāju pa pēdu no augšas uz apakšu. Pretinieks reflektori saliecas, tad kombinācija jāpabeidz ar ceļgala sitienu pa degunu.

19.Kā izšķirt suņus kuri kaujas:
Necentieties izšķirt suņus ar sitieniem: kautiņš kļūs vēl stiprāks. Neviciniet rokas suņu priekšā: tas ir bīstami.
Nekādā gadījumā nemēģiniet vilkt aiz kakla siksnas: jūs var sakost jūsu paša suns.
Pati drošākā metode: suņu īpašnieki vienlaicīgi un strauji rauj suņus aiz pakaļējām ķepām, atraujot tās no zemes. Suņi zaudē līdzsvaru un viens otru atlaiž.
Vēl labāka metode: sakrustot rokas, satvert suni aiz pakaļkājām, pacelt un apgriezt uz muguras. Vēders paliek neaizsargāts, un suņi atslābina žokļus.
Uzmest sunim virsū jaku vai apliet ar ūdeni. To var izdarīt vienatnē. Ar tādu pašu mērķi kucēnus met sniega kupenā.
Ja kautiņš vēl nav sācies, ja nav bail, var mēģināt apstāties starp suņiem.
Lai atbrīvotu žokļus – uzspiediet uz gāmura, bloķējot elpošanu.
Kautiņa centrā iemest kaķi – runā, ka darbojas.

20.Kā reaģēt, ja suns tev uzbrūk:
Kad suns pieskrien tev klāt, pietupies. Dzīvniekam nostrādā programma – bija liels – kļuva mazs, tātad gatavojas uzbrukt. Tas kurš aizsargājas, tieši otrādi, centīsies izlikties lielāks. Tātad, ja mērķis pats gatavojas uzbrukt, tad labāk to neaiztikt. 99 % gadījumos suns uzreiz apstāsies un maksimums ko izdarīs – ries. Šo paņēmienu izmanto speciālo vienību karavīri.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.