13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pašapmāna horoskops. Kas tu esi – reālists, vai sapņotājs?

 

54_1336056566z8X3

Daļa cilvēku izvēlas dzīvot reālajā pasaulē, adekvāti novērtējot sevi, savas iespējas un perspektīvas, un pats galvenais – vienmēr sakot patiesību paši sev. Taču ir arī tādi ļaudis, kuri izvēlas tā dēvēto paralēlo realitāti, kurā piešķir paši sev kaut kādas sevišķas īpašības, būvē gaisa pilis, uzdod vēlamo par esošo, bet tad, ja kaut kas neizdodas, izdomā sev attaisnojumu. To, kas tu esi, sapņotājs vai reālists, lielā mērā nosaka zodiaka zīme, kurā esi dzimis. Šis horoskops tev pastāstīs, kuras no zodiaka zīmēm vairāk sliecas uz pašapmānu, un kurām ir svarīgi saglabāt spēcīgu saikni ar realitāti un veselīgu pašvērtējumu.

AUNS Auns parasti reti cieš no apzināta pašapmāna. Viņi ir pietiekami drosmīgi, tāpēc izvēlas skatīties acīs realitātei, nevis slēpties aiz rozā brillēm vai gaisa piļu sienām. Lai kādi pavērsieni nenotiktu dzīvē, Auns svēti tic savam vienreizīgumam un tam, ka viņš ir Visuma centrs, ap kuru griežas viss pārējais. Taču – kad tā nenotiek, Auns apvainojas un soda cilvēkus, kuri nevēlas atzīt viņa pārākumu. Šādi Auns zaudē draugus, taču secinājumus neizdara. Turklāt Auns bieži melo sev, lai pasargātu hipertrofēto patmīlību. Aunam ir grūti atzīt savas kļūdas, tāpēc viņš cenšas pārliecināt sevi, ka neveiksme nav paša vaina, un uzbrūk cilvēkiem, kas norāda uz Auna rakstura nepilnībām.

VĒRSIS Vērsim pašapmāns ir tikai instruments, ar kuru viņš veikli rīkojas. Ja šīs zodiaka zīmes pārstāvi kaut kas satrauc, viņš apzināti sevi pārliecina, ka vajag vienkārši pagaidīt, un tad viss mainīsies. Vērsis ne tik daudz melo pats sev, cik vienkārši abstrahējas, lai negatīvās emocijas netraucētu produktīvi funkcionēt un izlabot to, kas viņu neapmierina. Vērsim nav nepieciešamības izdomāt sev alternatīvo realitāti – kā likums, viņus visnotaļ apmierina tas, kas notiek viņu dzīvē. Turklāt – Vērsis prot pēc pilnas programmas izmantot tās kvalitātes, ar kurām viņu apveltījusi viņa zodiaka zīme, bet pašapmāns tikai traucē, tāpēc viņi izmanto to tikai izņēmuma gadījumos.

DVĪŅI Dvīņi apkārtējiem melo regulāri, bet paši sev – vēl biežāk. Šajā zīmē dzimis cilvēks līdz pēdējam brīdim atliek savu pienākumu un sev doto solījumu izpildīšanu – viņam patīk domāt, ka viss atrisināsies pats no sevis, un tas nozīmē, ka nevajadzēs saspringt. Ja Dvīnim kaut kas neizdodas, viņš neveiksmes vainu meklē visur citur, tikai ne pats sevī. Dvīnis ir patiesi pārliecināts, ka vainīgi ir visi apkārtējie, bet viņi paši – apstākļu upuri. Turklāt šīs zodiaka zīmes pārstāvji kopš bērnības piedēvē sev kaut kādas pārdabiskas spējas un ar patosu pavēsta draugiem, tuviniekiem un paziņām par savu unikalitāti. Dvīnis patiešām svēti tic, ka tā patiešām ir, tāpēc pat atmaskošana neliek viņam mainīt rīcības taktiku un noņemt rozā brilles, caur kurām viņš raugās uz pasauli.

VĒZIS Vēzis slēpjas pašapmānā no tām sāpēm, kuras viņam var sagādāt reālā pasaule. Šīs zīmes pārstāvji ir tik emocionāli un psiholoģiski nestabili, ka bez šīs rakstura iezīmes – pašapmāna – vienkārši nespētu dzīvot. Vēzis sevi māna, izliekoties stiprs, neievainojams, pašpārliecināts un pašpietiekams. Jau agrā jaunībā viņi izvēlas šādu uzvedības modeli un visu dzīvi spēlē izvēlēto lomu. Vēzis melo sev apzināti, jo tā viņam ir vieglāk tikt galā ar apkārtējā pasaulē valdošo nodevību un nepilnībām, kuras viņš ļoti ņem pie sirds. Vēzim pašapmāns ir tāda pati čaula, aiz kuras slēpjas viņa brālis dabā – krabis eremīts.

LAUVA Lauvas zīmē dzimušais ir pašapmāna meistars. Sava egocentrisma dēļ Lauva pat nepieļauj domu, ka dzīvē viss nav tā, kā viņam gribētos. Lauvam ir sava personīgā realitāte, kurā viņam ir silti un omulīgi, bet tie, kas cenšas viņus „izvilkt” no šīs alternatīvās pasaules, uzreiz pārvēršas par ienaidniekiem. Toties Lauvas, kas izveidojušas savu personīgo Visumu, ir neparasti talantīgas, un viņu darba augļus bauda daudzi apkārtējie. Lauvas lieliski apzinās, ka dzīvo citādi, nekā pārējie, taču, ņemot vērā, ka realitāte pazemīgi danco pēc viņu stabules, šīs zodiaka zīmes pārstāvji daudzus gadus dzīvo atbilstoši saviem sapņiem. Taču atgriešanas „lielajā pasaulē” Lauvu var nogalināt. Daudz sliktāk klājas tiem Lauvām, kuri lepni cenšas dzīvot bez ilūzijām. Viņiem piemītošie talanti kaut kādu iemeslu dēļ nerod izpausmi, un dzīve kļūst pelēka un drūma.

JAUNAVA Jaunava reti sevi māna. Šīs zīmes pārstāvji adekvāti sevi novērtē, prot atbildēt par savām kļūdām un izlabot to, ko izdarījuši nepareizi. Jaunava cenšas saglabāt vēsu galvu un skatījumu uz reālo pasauli bez rozā brillēm, lai gan tas viņu nepasargā no maldiem. Apzināti Jaunavas sev nemelo, taču tas notiek zemapziņas līmenī. Jaunavai bieži šķiet – ja viņa vienmēr rīkosies pēc noteikumiem, dzīvē viss izdosies lieliski, tomēr tā nenotiek. Jaunavas pareizums tracina apkārtējos, un daudzi cilvēki apzināti nodara viņai ļaunumu, lai sodītu par pārmērīgo pedantismu, ar kādu Jaunava attiecas pret visu apkārt notiekošo.

SVARI Svari aiz pašapmāna slēpj bailes no reālās dzīves un atbildības par savām kļūdām. Šīs zīmes pārstāvji izdomā mistiskus skaidrojumus savām kļūdām un pārliecina sevi, ka visās nedienās ir vainojami dažādi apstākļi vai slikts zvaigžņu stāvoklis. Šāds pašapmāns palīdz Svariem bez īpašiem zaudējumiem pārdzīvot grūtus laikus un tikt galā ar daudzām problēmām. Svari tikpat svēti tic arī labvēlīgām prognozēm un labām zīmēm, tāpēc viņiem nav grūti sevi pārliecināt, ka pēc melnās svītras noteikti sekos baltā. Un tā arī notiek – bēdas tiešām atkāpjas, dodot vietu pozitīviem notikumiem, veiksmei un priekam. Tādējādi var sacīt, ka Svariem pašapmāns nāk par labu.

SKORPIONS Skorpions dzīvo pašapmānā, kas viņam nāk par sliktu. Skorpions ir tik prasīgs pret sevi un pesimistisks, ka viņam liekas, ka daudzi viņa trūkumi ir šausmīgi netikumi, bet īslaicīgas neveiksmes pārtop par visas dzīves traģēdiju. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji ir savā ziņā unikāli, jo nemāna sevi apzināti, lai atvieglotu dzīvi – viņu meli ir refleksīvi un neapzināti, un atnes tikai ciešanas. Skorpions reflektē ne tikai klusībā – viņš bieži vien labprāt stāsta par savām bēdām un ciešanām tiem, kas gatavi viņus uzklausīt. Jāmin, ka tam par iemeslu nav vēlme „izkratīt sirdi” – Skorpiona zīmē dzimušie ir izsmalcināti enerģētiskie vampīri, un, barojoties no līdzcietības fluīdiem, viņi uz laiku sajūt īslaicīgu atvieglojumu no savām mokām.

STRĒLNIEKS Strēlniekam pašapmāns nav nepieciešams – viņam lieliski palīdz pašpārliecinātība. Šīs zodiaka zīmes pārstāvju dzīves kredo ir – „Punkts viens – man vienmēr ir taisnība. Punkts divi – ja man nav taisnība, skatīt pirmo punktu”. Strēlnieks svēti tic savam nekļūdīgumam, bet tad, kad realitāte sāpīgi trāpa pa seju, viņš atvaira sitienu, parāda tam pigu un dodas tālāk. Tādējādi – ja Strēlnieks arī apmaldās savā dzīves gājumā, viņam tas netraucē, jo optimisms un pārliecība par saviem spēkiem ir nesatricināma. Strēlnieks cieši zina, uz ko ir spējīgs, viņam nevajag izdomāt sev šķietamas īpašības, jo ar reālajām kvalitātēm pilnīgi pietiek, lai sasniegtu jebkuru izvirzīto mērķi. Arī slēpties no apkārtējās pasaules Strēlnieks nav radis. Attiecībā uz savām kļūdām Strēlnieks tās neatzīst, taču arī neattaisno tās ne sevis, ne apkārtējo priekšā.

MEŽĀZIS Mežāzis ar abām kājām stingri stāv uz zemes un nekad nenolaižas līdz pašapmānam pat gadījumā, ja tas var sniegt mierinājumu un atvieglojumu. Mežāzim patīk skatīties taisnībai sejā, neizskaistinot savu dzīvi ar saldiem meliem. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji vienmēr atbild par savām kļūdām gan apkārtējo, gan savas sirdsapziņas priekšā. Dzīve „gaisa pilī” nav domāta Mežāzim, jo tā nav taustāma un ar to nevar palepoties – viņaprāt, realitāte ir tikai tas, kas ir taustāms un redzams visiem. Ja Mežāzis arī kaut ko izfantazē, tas nāk viņam par labu. Šīs zīmes pārstāvji var izvirzīt sev praktiski nesasniedzamu mērķi un tad iedomāties, ka viņi to jau ir sasnieguši – tādējādi realitāte ir spiesta atkāpties un sniegt to, pēc kā Mežāži tik dedzīgi ilgojas un neatlaidīgi tiecas.

ŪDENSVĪRS Ūdensvīram pašapmāns ir ērta dzīves forma. Ūdensvīrs apzināti piever acis uz to, kas viņam nepatīk, un līdz pēdējam izliekas, kas nekas nejauks nenotiek. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji it kā izveido sienu starp savu apziņu un realitāti. Viņi abstrahējas no cietsirdīgās pasaules un izliekas – kamēr ļaunums tiešā veidā viņus neskar, tas nepastāv. Pēc tam, kad realitāte tomēr sasniedz Ūdensvīru, iestājas nākamā realitātes nolieguma stadija. Ūdensvīrs ķeras pie pagātnes, meklējot tajā atbalstu un apstiprinājumu, ka drīzumā viss mainīsies un būs kā iepriekš. Viņam ir grūti atteikties no savām ilūzijām un sākt dzīvi no baltas lapas. Tikai paši vīrišķīgākie Ūdensvīri tiek galā ar situāciju un rod sevī spēku noņemt rozā brilles un bezbailīgi turpināt dzīvi reālajā pasaulē.

ZIVIS Zivis jau no bērnības dzīvo pašapmāna un ilūziju pasaulē. Viņas izfantazē sev realitāti, kurā jūtas daudz komfortablāk, nekā īstajā dzīvē. Bieži vien šīs zodiaka zīmes pārstāvji izdomā sev draugus un neesošus iemīļotos, par kuriem labprāt stāsta saviem paziņām. Tomēr Zivīm alternatīvā realitāte nav vienīgā, kurā viņas dzīvo. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji lieliski orientējas materiālajā pasaulē, nereti izveido veiksmīgu karjeru un zina, uz ko ir spējīgi. Pašapmāns Zivīm vajadzīgs tikai tāpēc, lai samierinātos ar tām dzīves pusēm, ar kurām tās nav apmierinātas.

LALV

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.