8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Nomierini nervus 60 sekundēs

 

stress-na-rabote

Dzīvi var salīdzināt ar strauju upi, kurā slēpjas atvari, zemūdens akmeņi, klintis. Negaidīti šķēršļi izjauc ierasto dzīves gaitu, liek mums uztraukties, nervozēt, izsauc stresu. Te būs 3 paņēmieni, kā atgūt dvēseles mieru 60 sekunžu laikā:

1. Jāiedomājas virtuāls tēls. Zinātnieki uzskata, ka vislabāk nervus nomierina tēls, kurā ir ūdens un balta krāsa. Lai ātri nomierinātos, ir ērti jāapsēžas, jāatslābina ķermenis, jāatjauno vienmērīga elpa, jāaiztaisa acis ciet un jāiedomājas vēsu baltu ūdeni (tieši baltu, nevis caurspīdīgu), kā ūdens pieskaras jums, sajūtiet tā vēsumu. Ūdens notek uz sejas, pleciem, krūtīm, pa visu pārējo ķermeni. Izbaudiet to 30 sekundes, tad iedomājieties, ka ūdens pakāpeniski aiztek prom. Ar to kopā aiziet jūsu stresa iemesli un problēmas.

2. Palieciet vienatnē vannas istabā. Novelciet kaklasaiti, atpogājiet krekla vai blūzes augšējās pogas. Atveriet vaļā krānu ar aukstu ūdeni, samitriniet rokas un lēni pieskarieties ar abām plaukstām pie kakla. Veiciet vieglu kakla un plecu masāžu. Noskalojiet kaklu vēlreiz ar aukstu ūdeni.

3. Dziļi ieelpojiet, izelpojiet. Paņemiet rokās raupja auduma gabalu (var dvieli vai vilnas segu), groziet to, it kā censtos izspiest ūdeni. Audumam ir jābūt sausam. Spiediet no visa spēka, maksimāli sasprindzinot visus muskuļus. Tad strauji atlaidiet rokas, dvielis nokritīs uz grīdas, jūs sajutīsiet pilnīgu ķermeņa atslābumu, it īpaši roku un kakla daļā.
Šie nesarežģītie vingrojumi palīdzēs jums nomierināties pirms svarīgas tikšanās vai uzstāšanās publikas priekšā. Galvenais ir atcerēties, ka dzīvē nav nemaz tik daudz tādu lietu, kuras būtu jūsu uztraukuma vērtas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.