6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

18 noteikumi brīnišķīgam noskaņojumam

 

Happy-Kids-1600x1200

Saziņa ar citiem
Kontakts ar cilvēkiem nodrošinās jums lielisku noskaņojumu, uzlabos pašvērtējumu. Nav obligāti draudzēties ar visiem, pietiek vien uzturēt kontaktu, kas ļauj jebkurā brīdī vērsties pie cilvēkiem ar jautājumiem, lūgumiem un priekšlikumiem. Protams, ka runa ir par abpusēju saziņu – jums arī jābūt atvērtam citu cilvēku iniciatīvai un lūgumiem. Jo vairāk mēs dodam, jo vairāk saņemam.

Neesiet pārieku kautrīgs
Runājot par saviem sasniegumiem un labajām īpašībām, par to nav jākaunas: cilvēkiem ir jāsaprot, ka esat veiksmīgs un ka sadarbība ar jums būs ļoti noderīga arī viņiem. Tikai sekojiet līdzi, lai pašreklāma nepāraugtu par plātīšanos. Dažreiz pietiek vien ieminēties par to, ko labi protat paveikt, un uzreiz parādīsies līdzīgi domājošie. Novērtējiet sevi!

Dariet to, kas patīk
Veiksme ātrāk atnāk pie tiem, kuri cenšas apmierināt savas vēlmes, nevis pilda sociālu pasūtījumu vai alkst atbilst apkārtējo vēlmēm. Biznesa lēdiju mode ir novedusi pie tā, ka daudzas dāmas cenšas veidot savu karjeru birojos, kaut arī patiesībā alkst ko citu. Atsakieties no sociālajiem stereotipiem, ieklausieties savā iekšējā balsī un dariet to, ko pašas vēlaties nevis to, ko no jums sagaida apkārtēji. Esiet patiesas pašas pret sevi, izvirziet reālus mērķus – lai tas būtu kaut ceļojums apkārt pasaulei vai četru bērnu dzemdēšana. Tieši šeit jūs sagaida patiess prieks un uzvaras.

Draudzība ar laimīgajiem
Tikai laimīgajiem cilvēkiem katru dienu pagadās laimīga biļete…vai arī optimistiem, kuru dzīve, iespējams, nav bez mākoņiem, bet kuriem piemīt spēja nedramatizēt, bet gan ar humoru uztvert dzīves sagatavotos “pārsteigumus”. Jo dvēseles stāvoklis tiek padots tālāk kā ķēdītē. Jums no rīta autobusā kāds rupji atbildēja un diena sabojāta. Bet parunājot ar to, kurš vienmēr ir labā garastāvoklī, jūs – tieši otrādi – saņemat pozitīvu enerģijas lādiņu. Bet pozitīvi noskaņotam cilvēkam gan darbs padodas, gan arī attiecības nokārtojas… Īsi sakot, dienas mini veiksmes porcija jums ir nodrošināta. Jo dzīves mazie prieki arī ir laimes sastāvdaļa.

Pret dzīvi attiecieties kā pret spēli, kur dažreiz vinnē, bet dažreiz zaudē
Dažus cilvēkus pazudina pārlieku nopietna attieksme pret dzīvi. Kā teicis nepārspējamais barons Minhauzens: “Jūs esat pārlieku nopietni, kungi!” – un pārlieku liela nopietnība veicina patstāvīgu spriedzi un galu galā – nervu sabrukumu. Toties veiksme izvēlas tos, kas uz savu dzīvi skatās ne tik fatāli, un saprot, ka vienmēr vinnēt loterijā nav iespējams. Toties pēc zaudējuma var sekot laimests. Tā kā saglabājiet azartu! Jebkura problēma kļūst mazsvarīga, ja to “izsmej” – darbojas 100%. To izdarīt nav vienkārši, bet tas ir iespējams. Un tiko kā jūs pasmiesieties par problēmu, tā aizlido prom kā gaisa balons.

Pozitīva domāšana
Pozitīva domāšana ir antonīms negatīvai domāšanai, kad cilvēks pats sasūc ap sevi negatīvos apstākļus. Aizliedziet sev izteikties: “Tas ir mans krusts”, “Man ir lemts ciest”, “Gribēju, kā labāk, sanāca kā vienmēr”. Negatīva domāšana satricina psihi: jo mūsu domas tieši saistītas ar uzvedību (un arī otrādi). Viss krīt no rokām ārā, viena nelaime seko otrai, un jūs pat nepamanāt, kā pievelkat šādu neveiksmi paši ar savu garastāvokli? Saraujiet šo apburto loku, pārstājiet domās apsvērt savas neveiksmes – esošās un iespējamās – un tās beigs jums sekot pa pēdām.

Pozitīvais visapkārt
Ja esat pieraduši skatīties tikai šausmenes un avīzēs lasīt tikai kriminālās ziņas, tad neceriet, ka jums pie durvīm pieklauvēs veiksme. Lai veiksmi pievilinātu, vajag ietīties pozitīvajā: skaistām lietām, skanīgu mūziku, labiem cilvēkiem un mīļiem dzīvniekiem. Ielaižot sirdī tikai labo, jūs tādējādi ieprogrammējiet sevi uz prieku, laimi, veiksmi.

Smaids. Psihofiziologi apgalvo, ka pat uzspiests smaids pēc kāda laika rada aptuveni tādu pašu efektu, kā patiess smaids. Aktīvi darbojošies mīmikas muskuļi paplašina asinsvadus un uzlabo smadzeņu apgādi ar skābekli, nervu sistēmas šūnas sāk izstrādāt endorfīnus un mēs kļūstam labsirdīgākas un optimistiskākas. Un sazināties ar smaidošiem cilvēkiem ir daudz patīkamāk!

Uzslava
Priecājieties par vismazākajām uzvarām. Dažreiz mēs vīpsnājam: “Vai tad tā ir uzvara? Tas ir sīkums. Paskat, kādi citiem ir sasniegumi!” Nekad nenovērtējiet par zemu savus sasniegumus, savādāk tie pie jums vairs neieradīsies! Tieši pretēji – paslavējiet sevi pat par sīku darbiņu, kas padarīts no sirds. Un apbalvojiet sevi ar dāvanu. Psihologi iesaka šo dāvanu novietot redzamā vietā – kā uzvaras kausu. Tad radīsies stimuls tā turpināt.

Pareiza ēšana
Ir ļoti pareizi turēties pie vegāniska vai svaigēdāja dzīvesveida vai vismaz samazināt gaļas daudzumu. Gaļa, alkohols, kafija, cigaretes, sintētiska barība neveicina labu pašsajūtu un dzīvesprieku.

Radošums
Hobija ārstnieciskais efekts jau sen ir pierādīts. Kaut arī jūsu aizraušanās (gleznošana, mūzika, deja) – ir tīrā pašdarbība! Tomēr tā noņem stresu, ļauj relaksēties un labi ietekmē iekšējo orgānu darbību. Tas ir ideāls līdzeklis vispārējās pašsajūtas uzlabošanai un “neveiksminieka sindroma” uzvarēšanai. Patiesi radoši cilvēki ir vieni no laimīgākajiem cilvēkiem! Par to jāpateicas endorfīniem, kas nāk līdzi iedvesmai.

Mēģinājums
Nepalieciet vienas darbības veida rāmjos. Dzīve nestāv uz vietas, un pāreja no vienas sfēras uz otru var kļūt par veiksmīgu likteņa pavērsienu. Ja ir radusies iespēja pierādīt sevi kaut kur citur, kāpēc gan nepamēģināt? Iegūstiet principiāli citu izglītību, nomainiet profesiju. Veiksme mīl tos, kuri nebaidās no visa jaunā un nestandarta. Un, ja jums kāds piezvana ar dīvainu priekšlikumu, tad atbildiet tam:”JĀ!”.

Atbrīvošanās no visa liekā
Piedodiet pāridarītājiem, atdodiet parādus, izmetiet vecas, nevajadzīgas lietas, atsakieties no pienākumiem, kuri jums tikuši uzspiesti – attīriet dzīvi tāpat kā datoru no nevajadzīgiem failiem. Jūs sajutīsieties brīvāk, laimīgāk.

Vairāk gaismas
Pārāk daudz gaismas vai tās trūkums ietekmē mūsu garastāvokli. Viens no gaismas terapijas veidiem ir tāds, ka pacientu nosēdina speciāla ekrāna priekšā, kas daudz intensīvāk par parastajām lampiņām izstaro gaismu. Tādējādi melanholiķiem un neveiksmju upuriem palīdz izmainīt to pasaules uztveri uz pozitīvu. Dienas tumšajā laikā hipofīze izstrādā melatonīna hormonu, kas izraisa skumjas un nomāktu garastāvokli, bet papildus gaismas porcija šo procesu pārtrauc – vakardienas pesimists atkal ir gatavs skriet pakaļ veiksmei!

15. Tiekšanās pēc skaistā
Patiesa lielā māksla dziedē dvēseli, aizved no ikdienas steigas un noskaņo uz pozitīvām pārmaiņām dzīvē. Tam ir zinātnisks izskaidrojums: spilgi iespaidi paaugstina smadzeņu darbību un rada lielisku pamatu ideju ģenerēšanai un to izpildes plānu izstrādei. Un tā – steigšus uz teātri, muzeju un filharmoniju!

Savienošanās ar dabu
Īsa atpūta aiz pilsētas robežām piepildīs jūs ar dzīvīgu enerģiju. Pastaiga basām kājām pa zāli, pirkstu pieskārieni koka mizai, ieelpa priežu mežā, upes čalošana, putnu čivināšana, ziemā sniega gurkstēšana zem kājām…pat pastaiga skvērā var noņemt uzkrājušos nogurumu un agresiju, atbrīvot iekšējās rezerves – gan fiziskās, intelektuālās, radošās, gan emocionālās, un jūs atkal virzīsiet spēkus pareizajā virzienā.

Talismans
Tā var būt maza flīša spēļmantiņa vai gredzentiņš – jebkas, ar ko jums saistās laimīgi mirkļi dzīvē un ko vienmēr var nēsāt līdzi. Šeit ir runa par placebo efektu – cieši ticot, ka jūsu talismans pievilinās veiksmu, jūs arī kļūsiet veiksmīgāks. Tikai nepāršaujiet pār strīpu: talismans ir viena lieta, bet ir jāievēro kārtība un piesardzība.

Ticība veiksmei
Savā dzīvē atrast veiksmes pazīmes ir vienkārši. Tā tikai liekas, ka nav iemesla priecāties, bet patiesībā jūs esat likteņa izvēlētais un jums jau ir paveicies: jums ir jumts virs galvas, jūs neesat izsalcis un jums ir brīva izvēle. Sasummējiet kopā visus labos punktus un papriecājieties par sevi. Sajūtot sevi kā veiksminieku, jūs jau būsiet pusceļā uz veiksmi. Ar tādu starta kapitālu! Atliek vien pielikt nedaudz pūļu.

 

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.