1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

7 kļūdas, ko pieļaujam virtuvē

 

1354120142_rsrrrrerrsres-ryisrrrrreryer Virtuve ir stratēģiska vieta, šeit kļūdām nav vietas.

Pirmā kļūda – darba dēļa izmērs Kurš ir izdomājis mazus dēlīšus? Kurš ir iemācījis saimniekiem tajos iespiesties, tādējādi kaitējot veselībai? Kurš ir teicis, ka uz tiem ir ērti gatavot? Tā ir liela mīkla. Bet tik un tā visbiežākie viesi mūsu virtuvēs ir plāni divdesmitcentimetrīgie dēlīši. Droši liekam tos zem puķu podiem. Bet to vietā nopērkam divas, bet ļooooti lielas. Tagad viss ir kārtībā!.

Otrā kļūda – slikts nazis Protams, tas ir dārgs prieks, bet ļoti nepieciešams. Nazis tiek pirkts vienreiz un uz visiem laikiem, tādēļ ziedojiet tā iegādei pietiekoši daudz naudas, lai turpmāk nebojātu dārzeņus un negraizītu pirkstus. Jums ir nepieciešami: Liels pavāru nazis Neliels dārzeņu nazis Plakans un garš zivju nazis Maizes nazis

Trešā kļūda – ūdens makaronos Ūdeni, kuros vārās makaroni, nav jātaupa. Kāpēc gan tas būtu jāekonomē? Standarta puskilograma makaronu pakai ir vajadzīgi 5-7 litri, tad jums sanāks normāls ēdiens, nevis makaronu putra.

Ceturtā kļūda – pārāk ilgi mīcīta mīkla Mīklu nevajadzētu mīcīt pārāk ilgi, citādāk tā kļūst pārāk gumijota. It īpaši tas attiecas uz mīklu, kurai ir pievienots sviests, tāpēc mīciet to maigi un ātri, tā, lai sviesta gabaliņi paliktu mīklas struktūrā. Tad jums noteikti sanāks maigs mīklas izstrādājums ar kraukšķīgu garoziņu.

Piektā kļūdu – auksta eļļa Aukstā eļļā produkts sanāk negaršīgs, bet panna – netīra. Tādēļ tā jālej uz sakarsētas pannas un jānogaida pāris minūtes, kamēr eļļa sasilst.

Sestā kļūda – „pārāk ātrs” ķiploks Ķiploks, kas ēdienam pielikts par ātru, pārvēršas par sazin ko – ne smaržas, ne garšas. Pievienojiet to tad, kad uguns jau ir nodzēsta, pirms katla vai pannas noņemšanas no plīts. Turklāt nedrupiniet ķiploku, bet grieziet to aplīšos.

Septītā kļūda – apgriezta gaļa Jo biežāk gaļu vai kotleti uz pannas grozīt, jo sausāka un cietāka tā sanāk. Jūsu rosība pie pannas var kļūt par kulinārijas kaitējumu. Steiku, kotleti vai karbonādi ir jāapgriež otrādi tikai vienu reizi, tad tie sanāk patiešām gardi.

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.