0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vai zināji to, ka staigāt uz augstiem papēžiem ir veselīgi?

 

rose-talons-shoes-pink-Favim.com-1150385

Cik reizes mums ir sacīts, ka augsti papēži kaitē kāju veselībai? Tomēr tagad izskatās, ka eksperti ir mainījuši savus uzskatus.

Pētnieki no ASV apgalvo, ka kājām kaitē nevis papēdis, bet plakana zole. Daži speciālisti pat rekomendē pirkt apavus uz papēžiem, lai saglabātu kāju veselību.

Bez šaubām, apavi ar plakano zoli ir ļoti ērti, bet tie var kļūt par iemeslu muguras un pēdu sāpēm, tulznām, sacietējumiem uz pirkstiem un artrītam.

Plakani apavi var novest pie sekojošām nepatikšanām ar veselību:

♦Cilvēki sāk šļūkāt ar kājām, kas pasliktina stāju.

♦Plakanā zole veicina pēdu noliekšanos uz iekšu, kas noved pie sastieptām saitēm. Sastieptās saites maina pareizu kāju pirkstu izvietojumu. Tas noved pie stiprām sāpēm un sacietējumu rašanos.

♦Kad pēdas saliecas uz iekšu, tās velk sev līdzi ceļgalus. Tādēļ ceļi var iekaist un sāpēt. Tas var novest pie artrīta attīstības.

♦Ja šādos apavos skraidīt vai kāpelēt uz augšu, pēdas nepietiekama saturēšana var novest pie apakšstilbu iekaisuma un sāpēm.

Speciālisti uzskata, ka ideāls papēža garums ir 2,5 cm.

Itāļu zinātnieki atklāja, ka augstpapēžu kurpju valkāšana pozitīvi ietekmē sievietes seksuālo veselību. Pareiza stāja, ko uztur augstpapēžu apavu nēsāšana, uzlabo mazā iegurņa muskuļu apasiņošanu, līdz ar to uzlabojas seksuālās izjūtas.

 

2 KOMENTĀRI

  1. 2.5 cm garums nav īsts papēdis, tā vienkārši ir parasta zole, kas ir vairumam apavu. Ja staigā ar augstpapēžu kurpēm (10/15 cm), cilvēkam saraujas aizmugurē cīpsla un viņam sāk sāpēt kājas, staigājot ar ne-augstpapēžu apaviem.

  2. To es jau sen zināju. Man ir diezgan smagi traumēts mugurkauls un pa jaunam staigāt mācījos uz 7,5 cm augsta papēža, (klīnika Austrijā) kas nodrošināja manai mugurai ne ideālu, bet gandrīz, pozīciju. tagad ikdienā staigāju uz 10-12 cm papēža un jūtos lieliski!!!! Ā jā… man ir 41mais kājas izmērs. 38tajam izmēram laikam maximāli 9-10cm.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.