Asā mērce, ko parasti pasniedz pie ceptas zivs vai gaļas. Tās pamatā ir vārīts olas dzeltenums, augu eļļa un lociņi. Mērces nosaukuma un receptes rašanās vēsture ir interesanta un aizraujoša. Tartars ir viena no populārākām mērcēm pasaulē, starp kurām ir itāļu pesto, meksikāņu gvakamole un amerikāņu „Tūkstoš salu”.
Sastāvdaļas:
2 cieti vārītas olas
2 jēli olas dzeltenumi
1/3 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote lociņu
dilles
50 g sāļo gurķu
1,5 tējkarote sinepju pulvera
120 g 20% krējuma
citronu sula vai etiķis, sāls, pipari – pēc garšas
Lasi vēl: |
Ziedkāposti siera mērcē |
Ieliec sīpola gabaliņu ausī un uzzini, kas notiks! Tu nožēlosi, ka nezināji to jau agrāk |
Romantiķa salāti |
Pagatavošana:
Izvārītas olas notīrīt no čaumalām.
Dzeltenumus atdalīt no baltumiem, ielikt traukā. Saspaidīt kopā ar sinepēm.
Nepārtraukti maisot, tievā strūklā pieliet eļļu. Pievienot smalki sagrieztus gurķus, novārītus baltumus, lociņus, sagrieztas dilles.
Samaisīt ar krējumu, piebērt pēc garšas sāli, piparus un, ja nepieciešams, citronu sulu vai etiķi.
Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par divām diennaktīm.