2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Kā pagatavot Tartara mērci

 

2013-05-09_181235

Asā mērce, ko parasti pasniedz pie ceptas zivs vai gaļas. Tās pamatā ir vārīts olas dzeltenums, augu eļļa un lociņi. Mērces nosaukuma un receptes rašanās vēsture ir interesanta un aizraujoša. Tartars ir viena no populārākām mērcēm pasaulē, starp kurām ir itāļu pesto, meksikāņu gvakamole un amerikāņu „Tūkstoš salu”.

Sastāvdaļas:

2 cieti vārītas olas
2 jēli olas dzeltenumi
1/3 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote lociņu
dilles
50 g sāļo gurķu
1,5 tējkarote sinepju pulvera
120 g 20% krējuma
citronu sula vai etiķis, sāls, pipari – pēc garšas

Lasi vēl:
Ziedkāposti siera mērcē
Ieliec sīpola gabaliņu ausī un uzzini, kas notiks! Tu nožēlosi, ka nezināji to jau agrāk
Romantiķa salāti

Pagatavošana:

Izvārītas olas notīrīt no čaumalām.
Dzeltenumus atdalīt no baltumiem, ielikt traukā. Saspaidīt kopā ar sinepēm.
Nepārtraukti maisot, tievā strūklā pieliet eļļu. Pievienot smalki sagrieztus gurķus, novārītus baltumus, lociņus, sagrieztas dilles.
Samaisīt ar krējumu, piebērt pēc garšas sāli, piparus un, ja nepieciešams, citronu sulu vai etiķi.
Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par divām diennaktīm.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.