1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Dažas svarīgas nianses par attiecībām

 

couple-by-river-with-flower

Neviens cilvēks jūsu dzīvē nav satiks tāpat vien. Katru dienu mēs satiekam jaunus cilvēkus un no katras tikšanās iegūstam ko svarīgu sev. Kāds mūs pārbauda, kāds izmanto un pasniedz mācību stundu, kāds palīdz iegūt jaunas iemaņas, bet kāds padara mūs labākus – un tas ir pats svarīgākais.

Attiecībās Jūs iegūstiet to pašu, ko atdodiet. Neceriet, ka atbilde uz kaprīzēm un apvainojumiem būs smaids, apskāvieni un atzīšanās mīlestībā. Ja Jūs vēlaties būt saprasts, tad cenšaties izprast pats. Viss atgriežas – tā ir visu laiku vienkāršā patiesība.

Nevajag cīnīties par vietu kāda cilvēka dzīvē, īpaši, ja neesat pārliecināts, vai viņam tas ir vajadzīgs. Ar varu mīļš nebūsi.

Visi cilvēki mainās un tas ir normāli. Cilvēku vajadzības, domas un uzskati ar laiku var mainīties. Tāpēc, ja kāds apgalvo, ka Jūs esat izmainījies, nebēdājiet un nemeklējiet sevī nepilnības. Iespējams, šīs pārmaiņas nāca Jums tieši par labu. Nav nekā slikta tajā, ka Jūsu ar draugu intereses vairs nesakrīt un attiecības vairs nav tik tuvas kā agrāk. Labāk dažreiz aizsūtīt viens otram apsveikumu kartiņas un saglabāt siltas atmiņas, nekā mēģināt izspiest no attiecībām to, kā vairs nav, un krāt sev iekšā dusmas. Esiet patiesi.

Pie attiecībām ir jāpiestrādā, tās nerodas pašas no sevis. Tās prasa aktīvu iesaistīšanos no abām pusēm. Atklātība, savstarpēja simpātija un cieņa – tie ir pamati, bez kuriem attiecības sabruks.

Ir jāprot piedot. Daudzi uzskata, ka piedošana ir vājuma pazīme. Vārdi „es tev piedodu” nozīmē – „es neļaušu pagātnei sabojāt manu nākotni un tagadni, tāpēc piedodu tev un atlaužu visus aizvainojumus”.

Strīdi ir tukša laika pavadīšana. Jo mazāk laika Jūs pavadiet, strīdoties ar cilvēkiem, kuri Jūs kaitina, jo vairāk laika atliek saskarsmei ar Jums mīļajiem cilvēkiem. Ja tomēr strīds ir noticis starp Jums un Jums tuvu cilvēku, cenšaties savaldīties. Neļaujiet aizkaitinājumam gūt virsroku pār Jums, savādāk var pateikt vārdus, par kuriem būs kauns visu atlikušo dzīvi. Gadās, ka stipras attiecības var izjaukt viens neuzmanīgs vārds.

Jūs nevarat izmainīt cilvēku. Cilvēks var mainīt tikai pats sevi. Tāpēc Jums ir jāiemācās uztvert tuvus un dārgus cilvēkus tādus, kādi viņi ir. Ja tomēr kaut kas Jūs kardināli neapmierina, esiet godīgi un pasakiet par to tieši. Iespējams, mīlošs cilvēks vēlēsies mainīties Jūsu dēļ.

Dažu cilvēku neesamību Jūsu dzīvē var nākt Jums tikai par labu. Nebaidieties atlaist no savas dzīves cilvēkus, kuri ienes tajā diskomfortu. Neturieties pie pagātnes visiem spēkiem.
Novērtējiet cilvēkus, kuri ir blakus. Neaizmirstiet teikt tuviniekiem, cik viņi Jums ir dārgi. Pievērsiet viņiem vairāk uzmanības. Iespējams, Jūsu attiecības kaut kad arī beigsies, bet tas vēl nenozīmē, ka nav jātērē savs laiks tam, kas nav mūžīgs.

 

1 KOMENTĀRS

  1. Man patika ,paldies par vertigu padomu ,un tomer es uzskatu ka nevar iztikt bez stridjem unlai kadas attiecibas nebutu jaizskaidrojas savstarpeji lai kadas tas nebusanas butu tad jau bus interesanti ietbun dzivot kopa tik uz prieksu ,manas domas levi it aunu nav jatura sevi ja tu mili ,runa,

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsKā pagatavot Tartara mērci
Nākamais rakstsPagatavo vistu „Pikaso”