17 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Pagatavo vistu „Pikaso”

 
9efbffb0ed9cdffc65f08b369f79927e_75522
Sastāvdaļas:
 
Vistas krūtiņas – 4 gab.
Sīpoli – 2 gab.
Paprika (labāk 3 dažādās krāsās, smukumam) – 3 gab.
Ķiploki – 3 daiviņas
Tomāti – 4 gab.
Dārzeņu buljona kubiciņš – 1 gab.
Siers – 100 g
Itāļu augu maisījums – 1 ēdamkarote
Ūdens – ½ glāze
Saldais krējums – ½ glāze
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Muskatrieksts – 1 šķipsniņa
Sāls, maltie melnie pipari – pēc garšas
Sviests – 1 ēdamkarote
 
 
Pagatavošana:
 
Sagrieziet papriku riņķos, pirms tam iztīrot to no sēklām. Sīpolu sagrieziet pusaplīšos, ķiploku sarīvējiet uz smalkās rīves.
Vistas krūtiņām uzbērt sāli, piparus. Apcept tās līdz zeltainai garoziņai 2 ēdamkarotēs olīveļļas un 1 ēdamkarotē sviesta. Pārlikt cepeškrāsns formā. Pannā apcept sīpolus līdz zeltainai krāsai, pārlikt formā pie vistas.
Papriku viegli apcepiet, kamēr tā kļūs mīksta, tad pārlieciet pie vistas.
Sarīvētu ķiploku ielikt pannā, pasautēt 30 sekundes, tad pieliet ūdeni, pievienot sagrieztus tomātus (ādiņu var iepriekš noņemt nost), labi samaisīt. Pielikt klāt itāļu augus, buljona kubiņu, sāli, piparus, muskatriekstu. Ieliet saldo krējumu, apmaisīt. Mērci vārīt 5 minūtes uz lēnās uguns. Apliet ar to vistu ar dārzeņiem. Pārklāt ar foliju, ievietot cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 200 grādu temperatūrā. Tad izņemt ārā, uzbērt sarīvētu sieru, ielikt vistu atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15 minūtēm, bet šoreiz bez folijas, kamēr siers neizkusīs.
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.