3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Pagatavo trusi zemnieku gaumē

 

1

Sastāvdaļas:
1 trusis ( sagriezts gabaliņos)
50 gr. sviests
200 – 250 ml. sausais sarkanvīns
4 lieli sīpoli
4 lieli tomāti
4 lauru lapas
1 – 2 daiviņas ķiploku

Lasi vēl:
Saimnieces gudrība, kā noteikt ceptas gaļas gatavību
Gards dārzeņu un vistas gaļas sacepums
Gaļa korejiešu gaumē. Palutiniet ciemiņus!

Pagatavošana:
Notīra sīpolu, sagriež lielos gabalos, tāpat arī tomātus. Pannā izkausē sviestu. Uz pannas liek sagriezto trusi un uz ātras uguns apbrūnina. Tad pievieno sīpolus, ķiplokus, tomātus un lauru lapas. Dažas minūtes apcep un pielej vīnu. Pieliek timiānu, kārtīgi visu samaisa, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns līdz trusis gatavs ( 40 – 50 minūtes).
Gatavošanas procesā laiku pa laikam apmaisa, ja šķidrums iztvaiko – var pieliet nedaudz ūdens. Rezultātā trusim jāsanāk ļoti mīkstam, bet dārzeņu mērcei – šķidrai.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.