Sastāvdaļas:
1 trusis ( sagriezts gabaliņos)
50 gr. sviests
200 – 250 ml. sausais sarkanvīns
4 lieli sīpoli
4 lieli tomāti
4 lauru lapas
1 – 2 daiviņas ķiploku
Lasi vēl: |
Saimnieces gudrība, kā noteikt ceptas gaļas gatavību |
Gards dārzeņu un vistas gaļas sacepums |
Gaļa korejiešu gaumē. Palutiniet ciemiņus! |
Pagatavošana:
Notīra sīpolu, sagriež lielos gabalos, tāpat arī tomātus. Pannā izkausē sviestu. Uz pannas liek sagriezto trusi un uz ātras uguns apbrūnina. Tad pievieno sīpolus, ķiplokus, tomātus un lauru lapas. Dažas minūtes apcep un pielej vīnu. Pieliek timiānu, kārtīgi visu samaisa, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns līdz trusis gatavs ( 40 – 50 minūtes).
Gatavošanas procesā laiku pa laikam apmaisa, ja šķidrums iztvaiko – var pieliet nedaudz ūdens. Rezultātā trusim jāsanāk ļoti mīkstam, bet dārzeņu mērcei – šķidrai.