Lieliska uzkoda provansiešu stilā. Gatavojas ātri un vienkārši, un sanāk garšīgi un aromātiski!
2 porcijām vajadzēs: 6 jūras ķemmītes, 6 – 8 tīģergarneles, nedaudz miltus, 2 – 3 ēdamkarotes olīveļļas, 2 -3 ķiploku daiviņas, dažus zariņus svaiga bazilika, citronu sula, sāls, pipari.
Nomazgā ķemmītes, labi attīra no smiltīm. Sagriež viņas horizontāli uz pusēm.
Garneles attīra, atstāj tikai astes. Tumšo zarnu vēnu izņem, ar asu nazi pārgriežot muguru.
Lasi vēl: |
Siera nūjiņas – lieliska uzkoda pie zupas, vai tējas |
Elitāra uzkoda viesībām – Siera bumbiņas |
Uzkodas, kas samazina svaru |
Jūras ķemmītes un garneles iesāla, iepiparo, nedaudz apkaisa ar miltiem. Sakarsē uz pannas olīveļļu, uzliek ķemmītes un garneles, cep no vienas puse 2 -3 minūtes. Apgriež otru pusi, pievieno sakapātus ķiplokus un smalki sagrieztu baziliku.
Sakrata pannu, lai baziliks un ķiploki sadalās vienmērīgi.
Cep vēl 2 -3 minūtes, apslacīt ar citronu sulu un pasniegt uzreiz.