7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Efektīva diēta ķermeņa „kaltēšanai”

 

foods_for_glowing_skin-1038x576

Pirmkārt, šī diēta paredz pakāpenisku (par 10 – 20 – 30 %) kaloriju daudzumu samazinājumu uzturā, atkarībā no tauku sadedzināšanas procesa. Pakāpeniski veicot uztura daudzuma samazināšanu, jums ir jākontrolē savs ķermeņa svars un tauku kroku biezums. Ja būs tendence tauku kroku biezumam samazināties un kristies svarā pa 1 – 3 kg mēnesī, tad varēs uzskatīt, ka viss ir kārtībā.

Maziniet uzturā, pirmkārt, ātros ogļhidrātus un dzīvnieku izcelsmes taukus – šos pārtikas komponentus būtu vēlams izslēgt vispār. Ja ar to nebūs pietiekami, tad turpiniet samazināt uzņemto ogļhidrātu un tauku daudzumu.

Atcerieties, ka „kaltēšanas” diētai ir jābūt sabalansētai. Jums ir nepieciešams uzņemt aptuveni 10 % augu tauku. Ēdiet treknas zivis, tās ir bagātas ar Omega-3 taukskābēm, kuras veicina reljefa veidošanos. Neizslēdziet ogļhidrātus pilnīgi (lēnos jeb sarežģītos), tiem ir jābūt ne mazāk par 40 %. Lēnos ogļhidrātus satur biezputras, miltu izstrādājumi no rupja maluma miltiem un rudziem, dārzeņi, rieksti un nesaldi augļi. Dzeriet papildus vitamīnu – minerālvielu kompleksu, jo vitamīnu trūkums organismā var novest pie muskuļu atrofijas.

Ēdiet bieži, 5-6 reizes diennaktī, nelielām porcijām. Neēdiet 2 stundas pirms un 1,5 stundas pēc treniņa, kā izņēmums ir aminoskābes un proteīna kokteiļi.

Uzņemiet pietiekami daudz proteīna. Aptuveni 60 % var uzņemt ar parasto pārtiku, pārējos 40 % – vēlams, ar speciālo uzturu sportistiem. Proteīns nomāc katabolisma procesus un aizsargā jūsu muskuļus, turklāt netraucē „kaltēšanas” procesam. Maksimāla rezultāta sasniegšanai papildus lietojiet sporta uztura kompleksu ķermeņa „kaltēšanai”.

Diēta paredz arī uzņemtā šķidruma kontroli. Tā kopējam daudzumam diennaktī ir jābūt ne mazāk par 2,5 litriem.
Prakse rāda, ka labus rezultātus var sasniegt tikai kombinējot diētas ar vingrošanu.

Lai paātrinātu „kaltēšanas” procesu, vēlams diētā iekļaut arī speciālo sporta uztura kompleksu.

Šajā diētā ir ieteicams izmantot sekojošos produktus:
liesu gaļu,
olas,
zivis,
beztauku piena produktus – kefīru, biezpienu, pienu;
biezputras – griķu, kviešu, auzu, kukurūzas u.c.;
pākšaugus – pupiņas, zirņus, pupas;
dārzeņus un augļus.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.