0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

12 lietas, kuras man izstāstīja vecmāmiņa pirms nāves

 

blog-13

12 visiedvesmojošākie padomi no vecmāmiņas Zeldas, kurus tā atstāja saviem pēctečiem pirms savas nāves.

Kad mana vecmāmiņa Zelda pirms pāris gadiem nomira 90 gadu vecumā, viņa atstāja man kastīti ar dažādām lietām no viņas mājas, kuras, viņa zināja, ka es novērtēšu tikai tad, kad būšu izaugusi. Starp lietām atradu vecu kladi ādas vākos, kuru viņa bija nosaukusi par “Iedvesmas Kladi”.

Savas dzīves otrajā pusē viņa šajā kladē pierakstīja savas idejas, domas, citātus, dziesmu tekstus un citas lietas, kas viņu saviļņoja. Viņa man lasīja dažus ierakstus no klades, kad biju paaugusies, bet es klausījos un uzdevu jautājumus. Es patiesi ticu, ka daļu no tās gudrības, kura man ir tagad, viņa ir iedevusi man tad, kad biju jauna.

Šodien vēlos padalīties ar dažiem šiem iedvesmojošajiem citātiem. Esmu izdarījusi visu iespējamo, lai sakārtotu, rediģētu un savāktu visu 12 punktos. Izbaudiet!

1.Ieelpo nākotni, izelpo pagātni. Nav nozīmes, kur atrodies un kam ir nācies iziet cauri, vienmēr tici, ka tuneļa galā ir gaismā. Nekad negaidi, neizdari pieņēmumus un nepieprasi. Vienkārši dari to, ko vari, un notiks tas, kam jānotiek. Vai arī ieraudzīsi nākamo soli, kas jāsper.

2.Dzīve var būt daudz vienkāršāka. Koncentrējies uz vienu noteiktu lietu. Tev nav jāpaveic viss uzreiz, un tev viss nav jāpaveic tieši tagad. Elpo, dzīvo un dari to, kas ir tev acu priekšā. Tas, ko ieliksi savā dzīvē, būs tas, ko dzīve tev pēc kāda laika atdos atpakaļ.

3.Lai citi tevi pieņem tādu, kādu tu esi, vai arī nepieņem nemaz. Saki taisnību pat, ja dreb balss. Esot tāds, kāds esi, ienesīsi skaistumu tur, kur tāda pasaulē vēl nav bijis. Ej pārliecināti un negaidi, lai pārējie saprastu tavu ceļu, it īpaši, ja viņi nezin, uz kurieni ej.

4.Tu neesi tas cilvēks, kāds biji, un tas ir normāli. Tu esi izgājusi cauri daudziem kāpumiem un kritumiem, lai kļūtu par to, kas esi tagad. Pēdējo gadu laikā ir noticis daudz kas, un tas ir izmainījis tavus uzskatus, devis mācību un licis kļūt izturīgākam. Laiks iet un nekas nestāv uz vietas, bet daži cilvēki vienalga teiks, ka esi mainījusies. Atbildiet tiem: “Protams, ka esmu mainījusies. Tā tas dzīvē vienmēr notiek. Bet es tāpat esmu tas pats cilvēks, tikai nedaudz spēcīgāks.”

5.Viss, kas notiek, palīdz augt pat, ja tagad to ir grūti saprast. Apstākļi visu laiku virzīs, mainīs un pilnveidos tevi. Tāpēc, lai ko tu arī nedarītu, turpini cerēt. Vissmalkākais diegs pārvērtīsies par visstingrāko auklu. Atļauj cerībai kļūt par enkuru, notici, ka tās vēl nav tava stāsta beigas, un ka pēc paisuma nāk bēgums, kas beigu beigās aiznesīs uz mierīgiem krastiem.

6.Netiecies būt bagāta, tiecies būt laimīga. Un, kad kļūsi vecāka, saskatīsi lietu vērtību, nevis cenu. Galu galā sapratīsi, ka labākās dienas ir tās, kad smaidi bez kāda ekstraordināra iemesla. Novērtē mirkļus un esi pateicīga par tiem, nemeklējot neko vairāk. Tā arī ir laimes būtība.

7 Esi izlēmīga un dzīvespriecīga. Saproti, ka lielākā daļa tavu ciešanu un neveiksmju rodas ne no apstākļiem, bet tavas attieksmes pret tiem. Uzsmaidi tiem, kas tevi apskauž un cenšas ieriebt, parādi, ka to, kas viņu dzīvē trūkst, viņi nekad tev nevarēs atņemt.

8.Esi uzmanīga pret tev dārgajiem cilvēkiem. Dažreiz, kad mīļotais cilvēks saka:”Man viss ir kārtībā”, vajag ieskatīties viņam acīs, cieši apskaut un teikt: “Es taču zinu, ka nav”. Un nevajag satraukties, ja liekas, ka daži cilvēki tevi atceras tikai tad, kad esi viņiem vajadzīga. Uztver to, kā pagodinājumu, jo esi šiem cilvēkiem kā gaismas stariņš, kuru tie meklē tad, kad dzīvē iestājies tumsas periods.

9.Dažreiz cilvēks ir jāpalaiž, lai viņš varētu augt. Jo galvenais viņa dzīvē nav tas, ko tu dari viņa dēļ, bet gan tas, ko esi iemācījusi viņam darīt priekš sevis, lai kļūtu veiksmīgs.

10. Dažreiz, lai sasniegtu rezultātu, vajag nedaudz atbrīvoties no cilvēkiem, ar kuriem nav kopīgu interešu. Tas ļaus atbrīvot vietu tiem, kuri tevi atbalsta. Tas notiek ciešā saskaņā ar tavu augšanu. Kad uzzināsi, kas esi un ko vēlies, sāksi saprast, ka cilvēki, kurus pazini, ne vienmēr uz lietām skatās tāpat, kā tu. Tā tev būs skaistas atmiņas, bet pati varēsi iet tālāk.

11.Labāk paskatīties atpakaļ un pateikt “Nevaru noticēt, ka to izdarīju”, nekā teikt “man žēl, ka to izdarīju”. Galu galā cilvēki jebkurā gadījumā runās par tevi. Tāpēc nevajag dzīvot visu dzīvi cenšoties kādu iespaidot. Dzīvo tā, lai iespaidotu sevi. Mīli sevi tik daudz, lai nenolaistos līdz citu cilvēku līmenim.

12.Ja gaidi laimīgas beigas, bet tās neredzi, tad iespējams ir pienācis laiks meklēt jaunu sākumu. Paskaties uz sevi no malas un pieņem faktu, ka tev ir tiesības šad tad pieļaut kļūdas. Tikai tā var mācīties. Spēcīgi cilvēki ir tie, kas par problēmām no sirds pasmejas, jo ir smagi cīnījušies. Viņi smaida, jo zin, ka neļaus nevienam novilkt sevi zemē, viņi virzīsies uz jaunu sākumu

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.