3.9 C
Rīga
pirmdien, 23 decembris, 2024

Gaļas ruletītes svētku galdam, no īstas saimnieces recepšu krājumiem

 

Meatloaf with Barbecue Sauce IMG_0914

Sastāvdaļas:

Cūkgaļas fileja – 700g
Sēnes – 500g
Sīpoli – 2gab
Vistu olas – 2gab
Ciets siers – 150g
Salds krējums – 1 glāze
Sāls – pēc garšas
Malti melni pipari – pēc garšas
Saulespuķu eļļa – 40g

Lasi vēl: 
Kartupeļu sautējums podiņā ar vistas gaļu
Saimnieces gudrība, kā noteikt ceptas gaļas gatavību
Pamati galda klāšanā

Pagatavošana:

Gatavojam sēņu un sīpolu pildījumu. Uz mazas uguns uzsildiet pannu ar 2 – 3 ēdamkarotēm saulespuķu eļļas. Notīriet sīpolus un sagrieziet ¼ ripiņās un apcepiet līdz zeltaina toņa iegūšanai. Cepšanas laikā apmaisiet.
Nomazgājiet un notīriet šampinjonus, sagrieziet kubiciņos. Kad sīpoli apcepušies, pannā pievienojiet sagrieztas sēnes. Visu kopā, regulāri apmaisot, cepiet vēl 10 – 15 min. Sēnes atsulosies un samazinās izmēru – kad sula būs iztvaikojusi pannu var nocelt no uguns.

Pannas saturu izberiet bļodā. Notīriet vārītās olas, sagrieziet un pievienojiet bļodas saturam.

Pievienojiet sarīvētu sieru!

Rūpīgi visu sajauciet, pievienojiet sāli un melnos piparus pēc garšas. Pildījums gatavs. Tagad gatavosim gaļu. Sagrieziet cūkgaļu aptuveni 1cm biezos gabalos.
Katru gabalu pasāliet no abām pusēm un ar gaļas āmuru izklapējiet tā, lai viņš kļūst plāns un tik liels, lai tajā var ietīt pildījumu.

Vienā gaļas malā lieciet 2 ēdamkarotes pildījuma.

Satiniet ruletītē.

Fiksējiet ar zobu bakstāmo vai diegu palīdzību.

Tā izdariet ar visu gaļu.

Uz lēnas uguns uzsildiet pannu ar saulespuķu eļļu. Cepiet gaļas ruletītes no visām pusēm, sākot ar to pusi kur atrodas šuve. Kad tā puse ir pietiekami apcepusies, var izņemt zobu bakstāmos, ruletīte būs pietiekami fiksēta.

Gatavas ruletītes no pannas pārlieciet traukā priekš cepšanas. Pievienojiet aptuveni 1,5 glāzes ūdens.

Pārlejiet ar saldo krējumu.

Pārberiet ar maltiem melniem pipariem un sāli. Ielieciet iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī. Cepiet 180 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes. Pasniedziet karstus kā pamatēdienu ar garnējumu pēc jūsu izvēles. Labu apetīti!

 

3 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.