6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

15 triki kā apmānīt savu organismu!

 

938274f2a6c14de_d82ff9f31362dde8c5ee81a0

1. Ja kasa kaklā…
… paberzē savu ausi. Kad tiek stimulēti auss nervi, kaklā veidojas muskuļu spazmas, kas atvieglos nepatīkamo kņudēšanu.

2. Ja tev grūti saklausīt, ko murmina sarunu biedrs…
… pagriezies pret viņu ar labo ausi. Labā auss labāk uztver ātru valodas ritmu. Bet ja vēlies sadzirdēt, kāda melodija skan klusiņām, pagriezies pret to ar kreiso ausi, jo viņa labāk par labo atšķir muzikālos toņus.

3. Vīriešiem: ja ļoti stipri gribās čurāt, bet tualetes blakus nav…
… padomā par seksu. Tas pārņems tavas domas un vieglāk būs paciesties.

4. Ja baidies no dūriena…
… klepo adatas ievadīšanas laikā. Klepus izsauc pēkšņu īslaicīgu spiediena paaugstinājumu krūšu kurvī un mugurkaula kanālā. Rezultātā slāpē sāpju receptorus.

5. Ja ciet deguns …
… tiecies ar mēli pret debesīm, tad uzspied ar pirkstu starp uzacīm. Pēc 20 sekundēm deguns kļūs brīvs.

6. Ja naktīs moka dedzinoša sajūta…
… guli uz kreisā sāna. Pētījumi rāda, ka pie tāda stāvokļa cilvēks mazāk cieš no kuņģa skābes atviļņiem. Barības vads un kuņģis ir novietoti noteiktā leņķī: kad guli uz labā sāna, kuņģis ir augstāk, bet kad uz kreisā – zemāk, un skābes izkļūšana no tā ir maz iespējama.

7. Ja sāp zobs…
… atvieglo savas mokas, neatverot muti. Paberzē ledus kubiciņu plaukstas aizmugurē – V veidā starp lielo un rādītāj pirkstiem. Zobu sāpes samazināsies uz pusi: nervu stimulācija šajā apvidū bloķē smadzeņu sāpju signālus.

8. Ja apdedzināji pirkstu…
…piespied pie apdeguma tīru otras rokas pirksta spilventiņu. Lai arī ledus ātrāk noņem sāpes, toties lielāka iespējamība tulznu parādīšanās. Bet pieliekot pirkstu apdegusī āda viegli atgriezīsies pie normālas temperatūras, un varbūt iztiks bez čūlām.

9. Ja piedzēries līdz galvas reibonim…
… noliec roku uz kaut kā stabila. Iekšējās auss daļa, kas atbild par līdzsvaru, – kupula – peld šķidrumā, kuram ir tāds pats blīvums ka asinīm. Alkohols izšķīdina asinis kupulā, tā vairs nav tik blīva un ceļas uz augšu, “ piemuļķojot” smadzenes. Tauste viņām dod citu priekšstatu un pasaule nostājas savā vietā. Sajūta rodas no jūtīgas rokas: ar sajūtu, ka tu stāvi uz zemes, nepietiek.

10. Ja pēc skriešanas dur sānā…
… izelpo, kad sper soli ar kreiso kāju. Vairākums izelpo, kad laba kāja ir uz zemes. Tas rada spiedienu uz aknām, kuras atrodas labajā pusē, bet tās spiež uz diafragmu un izsauc sāpes sānā.

11. Ja no deguna tek asinis…
… uzlieciet vates pikuci uz augšējās smaganas – tieši zem deguna – un saspiediet to. Vairumā gadījumu asinis tek no priekšējās deguna starpsienas, un viņu var apturēt to saspiežot.

12. Ja stipri sitas sirds…
… uzpūt lielajam pirkstam. Sirds saīsinājuma biežumu ietekmē elpošanas fāze; ieelpa izsauc nervu apspiestību un ritma paātrinājumu, bet izelpa – nervu kairinājumu un palēninātu sirds darbību.

13. Ja tev palika stīva roka…
… pieliec galvu uz vienu un otru pusi. rokas dzīvīgums atgriezīsies minūtes laikā. Bieži līdzīgas sajūtas rokās – nospiesti nervi kakla muskuļos.

14. Ja nekādi nevari ienirt līdz baseina dibenam…
…. pirms tam veic dažas ieelpas. Tad tavas smadzenes domās, ka tev krājumā ir daudz skābekļa ( lai gan tā nemaz nav, vienkārši samazināsies skābekļa daudzums asinīs), un dāvās tev papildus 10 sekundes.

15. Ja tev kaut kas ir jāiemācās no galvas…
… atkārto to tekstu pirms miega.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.